Съдбата на кравата Пенка, която необезпокоявана премина българо-сръбската граница, а

...
Съдбата на кравата Пенка, която необезпокоявана премина българо-сръбската граница, а
Коментари Харесай

Съдбата на кравата Пенка се решава до дни, хиляди се подписаха в петиция за спасяването й

Съдбата на кравата Пенка, която необезпокоявана мина българо-сръбската граница, а по-късно прекара две седмици в западната ни съседка, ще се реши до края на седмицата. До проблема с кравата дезертьор се стигна, откакто стана ясно, че защото тя е обитавала дълго време отвън Европейския съюз, съгласно регламентите на Общността тя би трябвало да бъде умъртвена.
Близо 10 000 души са се подписали под интернационалната петиция " Save Penka The Pregnant Bulgarian Cоw ".
Историята на бременната българска крава доби известност в целия свят, откакто стана ясно, че тя би трябвало да бъде умъртвена. Собственикът ѝ Иван Харалампиев твърди, че кравата не е спряна от граничните чиновници, само че пък я снимали по какъв начин минава. " Заснели я и ми я демонстрират. Викат " Ще ни убоде ". Е, добре, в случай че беше нарушител, по какъв начин щеше да мине тази крава ", попита Харлампиев. Той твърди, че управляващите желаят да я умъртвят и да не му дадат обезщетение.
През май Пенка влезнала в Сърбия и прекарала две седмици в западната ни съседка. След това тя е върната на притежателя си от сръбски фермер. Според европейските правила обаче престоят й в страна отвън Европейския съюз принуждава управляващите да я умъртвят. Тъй като обаче Пенка е бременна, а и заради сериозния публичен отзив, родните институции ще се опитат да спасят живота й , съобщи Дарик.
Днес от Агенцията за сигурност на храните са взели проби за разнообразни заболявания от животното, което сега е изолирано и под карантина. Резултатите от тях би трябвало да излязат до края на седмицата, след което ще се реши и ориста на животното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР