Съдът в Илинойс постанови да изключи бившия президент на САЩ

...
Съдът в Илинойс постанови да изключи бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Chicago Suntimes: Съдът в Илинойс изключи Тръмп от първичните избори в щата

Съдът в Илинойс постанови да изключи някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп от първичните избори на републиканците в щата, спирайки осъществяването в очакване на обжалване, оповестява Chicago Suntimes.

Изпълнението на решението е спряно до петък в очакване на обжалване от Тръмп, се споделя в изказването.

Тръмп беше отхвърлен от първичните избори в два щата. Основанията за отстраняването на някогашния президент от съдилищата в Колорадо, а по-късно и в Мейн, са поради хипотетичното му присъединяване в „ протеста “ – щурмуването на Капитолия на 6 януари 2021 година в опит да се попречи на утвърждението на Конгреса на изборната победа на противника му от Демократическата партия Джо Байдън. Те цитират 14-та корекция на конституцията, която не разрешава на „ бунтовниците “ да заемат изборни длъжности в държавното управление.

Политикът апелира тези решения пред Върховния съд на Съединени американски щати. Защитата упорства, на първо място, че Тръмп не се признава за отговорен и в никакъв случай не е бил приет за отговорен за „ протест “.

В същото време първичните избори в Колорадо ще се проведат на 5 март.

Преди това Тръмп завоюва няколко стадия от първичните избори, принуждавайки съперниците си да отпаднат от конкуренцията. Единствената му конкуренция е някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Източник: Chicago Suntimes /Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР