Съдът пусна Васил Божков под домашен арест с електронна гривна.Софийският

...
Съдът пусна Васил Божков под домашен арест с електронна гривна.Софийският
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът пусна Божков под домашен арест с електронна гривна

Съдът пусна Васил Божков под домакински арест с електронна гривна.

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на предприемача и вместо в ареста, той остава под домакински арест, който ще се управлява с електронна гривна. Той ще изтърпява наказването на адреса на една от компаниите му - ул. " Московска ", номер 43.

Той изиска от съда по-лека мярка за неотклонение, с аргумента, че за 67-годишен човек не е доста добре в ареста.

" Моля за по-лека мярка за неотклонение - може би парична гаранция или подписка. За човек на 67 години не е доста добре в ареста. Не се окайвам от здравословното си положение, " сподели Божков по време на съвещанието, в което съдът взема решение дефинитивно дали той ще остане в ареста.

Божков беше посрещнат от симпанизанти на свързаната с него форация " Българко лято ". В постройката на столичната Съдебната палата те опънаха плакати „ Справедливост за Божков ” и „ Не на мълчанието, не на бухалките ”.

Божков беше доведен в правосъдната зала под засилена защита и бе посрещнат с овации от симпатизантите, чу се даже гайда.

За пръв път в правосъдната зала пристигнаха и синът на Васил Божов - Антон, както и брачната половинка му Ива Софиянска, щерка на някогашния кмет на София Стефан Софиянски.

В правосъдната зала бе и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Той настоя Васил Божков да остане в ареста.

Нови доказателства

Разследващи открили 5 800 имейла на Божков с задгранични жители, в това число руснаци от листата със глобени. Станало ясно и, че Божков имал казино в Кения, където бил съучастник с съветски жител. Кънев разгласи, че Божков можел да се укрие, още повече, че имал имущество в Монголия, Молдова, Кипър, Грузия и офшорни зони.

Защитата изиска по-лека мярка. Адвокатът на предприемача Георги Гатев изиска Божков да бъде пуснат без мярка или с подписка, тъй като нито има заплаха да се укрие, нито да извърши закононарушение

Решението на съда е дефинитивно и без право на обжалване в идващите месеци, в случай че не се появят нови обстоятелства и условия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР