Съдът остави в ареста шофьора, който беше зрелищно задържан в

...
Съдът остави в ареста шофьора, който беше зрелищно задържан в
Коментари Харесай

Пияни и дрогирани: Колко по-строги наказания ще ограничат нарушенията?


Съдът остави в ареста водача, който беше зрелищно арестуван в столицата след гонка с полицията във вторник. При случая с 33-годишния Димитър Софрониев пострадаха чиновници на реда.

Случаят с 32-годишния Димитър за следващ път повдигна въпроса за наказванията за пияни и дрогирани на пътя, хванати с предходни нарушавания.

Снимка: Редакторски екип


Полицаите от гонката приканиха за по-тежки санкции за водачи като Димитър Софрониев, които отхвърлят тест за алкохол и опиати. Според закона в този момент те се разминават единствено с санкция.

„ Това не е криминализирано. Това значи, че аз като откажа, получавам административна глоба - санкция. Ако съм задоволително доверчив да се тествам, към този момент подлежа на правосъден надзор “, изясни Асен Перфанов, служител на реда от 2 РПУ.

Снимка: Редакторски екип


Шофьорът от гонката е освен с отнета брошура, само че и с предходни прегрешения на пътя, както и с богато престъпно досие.

Снимка: Редакторски екип


„ Веднъж му се разминава – заловен с алкохол. Втори път му се разминава, трети път му взимат книжката, а на четвъртия път убива себе си или някой различен. Какво като му вземем тази кола - той ще се качи на друга. Какво като няма брошура - това не го е спряло. Семерджиев, в случай че имаше опция и не беше в пандиза, сега щеше да отиде и да се качи на друга кола “, разяснява пътният специалист Диана Русинова.

Снимка: Редакторски екип


Експерти имат разнообразни отзиви дали законът би трябвало да разрешава конфискация на коли на рецидивисти.

„ Представете си едни 500 иззети в страната – дали някой ще посмее да се качи пийнал и дрогиран? Разбира се не е 100% лекарство “, сподели още Владимир Тодоров - Асоциация на потърпевшите.

През януари Народното събрание с огромно болшинство одобри на първо четене 8 ремонти в Наказателния кодекс, измежду които да бъде криминализиран отводът на водач за проба за опиат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР