Съдът определи 9 месеца пробация за агресивната шофьорка, която нарани

...
Съдът определи 9 месеца пробация за агресивната шофьорка, която нарани
Коментари Харесай

Тази е пияната шофьорка, сътворила невиждан екшън с полицаи в Пловдив

Съдът дефинира 9 месеца пробация за нападателната шофьорка, която нарани служител на реда при инспекция , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Тя ще би трябвало да заплати и разноските по делото, както и хонорара на юриста на потърпевшия служител на реда Ангел Тодоров. Той не се яви в залата, само че там беше неговият бранител, който насочи молба към съда за конституирането му като частен обвинител. Бе поискано делото да се гледа по съкратената процедура, с признание на виновност за безчинство.

Между упрекнатата Татяна Здравкова, на 33 години, и прокуратурата бе подписано съглашение, като тя напълно призна виновността си. Когато съдията разгласи, обаче, че тя би трябвало да заплати и адвокатския хонорар на отсрещната страна, Татяна очевидно се възпротиви, само че удържа страстта си. Чак когато седна на стола, се разплака, с очевидно чувство за неправда.

Съдията й изясни, че това решение не предстои на договаряне, защото е по закон, щом е признала виновността. В противоположен случай може да отпадне съглашението и делото да се гледа по общия ред. На договаряне предстои единствено наказването, сподели съдията. " Разбирам, признавам се за отговорна и се отхвърлям от гледане на делото по общия ред “, сподели Татяна.

Съдът утвърди съглашението за 9 месеца пробация, в което време обвинената ще би трябвало да извършва пробационните ограничения. Съдията й изясни, че след пробацията тя ще бъде оправдана напълно и наказването няма да й тежи в бъдеще. Татяна ще би трябвало да заплати разноските в 7 дневен период. Това са 365 лв. разходи по делото, както и 500 лв. адвокатски хонорар на бранителя на служителя на реда. Беше и анулирана и мярката за неотклонение “подписка “.

Младата жена е упрекната за закононарушение по чл.325, ал.2 вр. ал.1 от НК  за това, че на 25.10.2020 година е направила непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи се в очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта – полицейски чиновници и изразяващо се в ритване и побутване на полицейските чиновници на обществено място пред голям брой жители и нанасяне на удари с крайник на длъжностен полицейски автомобил.

Патрулиращите служители на реда забелязали погрешно паркиран автомобил на бул. “Васил Априлов “, спрели до него, открили, че вътре няма хора и почнали да пишат фиш за погрешно паркиране. В този миг до автомобила се доближила подсъдимата, която им се развикала с висок звук. Преди да завърши инспекцията на самоличността й от служителите на реда, които забелязали, че подсъдимата миришела на алкохол, същата, без да изчака да й бъде върната персоналната карта, се отдалечила в посока ул. “Гладстон “.

Полицаите потеглили със служебния автомобил, настигнали я, подали й персоналната карта и й споделили да не ръководи МПС, защото е в нетрезво положение. Това предизвикало подсъдимата, която хвърлила персоналната си карта, нанесла няколко ритника на полицейския автомобил, като ругаела непрекъснато на висок звук, обиждала служителите на реда и им се заканвала.

Двамата служители на реда излезли от полицейския автомобил, при което подсъдимата им се нахвърлила, почнала да ги блъска, да ги дере с ноктите си и да нанася удари с крайник към тях. След поставените й белезници, същата не се успокоила, ритала с крайници седалките  и вратите на автомобила, като, употребявайки това, че служителите на реда разговаряли с сътрудници, съумяла да излезе от автомобила и тръгнала да бяга с белезниците. След задържането й и качването в автомобила, когато била отведена в постройката на районно управление (на МВР), подсъдимата продължавала да се държи нападателно и да сипе обиди и хули.

С държанието си подсъдимата е предизвикала лека телесна щета, изразяваща се в травми на гръдния панер и корема и драскотини по пръстите на дясната ръка, предизвикало болежка и страдалчество, без разстройство на здравето на длъжностно лице – мл. автоконтрольор при осъществяване на службата му, за което е й е повдигнато и  второ обвиняване за закононарушение по чл.131, а.1, т.1, вр. чл.130,ал.2 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР