Съдържание:Стъпка 1 Извършете търсене на запазена маркаСтъпка 2 Подайте заявка

...
Съдържание:Стъпка 1 Извършете търсене на запазена маркаСтъпка 2 Подайте заявка
Коментари Харесай

Как да патентовам име

Съдържание:

Стъпка 1 Извършете търсене на непокътната маркаСтъпка 2 Подайте поръчка за комерсиална маркаСтъпка 3 Изчакайте обзор и публикуванеСтъпка 4 Поддържайте регистрацията на вашата комерсиална марка  по какъв начин се патентова име

Ако сте основали неповторимо и новаторско име за артикул или услуга, може би се чудите по какъв начин да го отбраните от съперниците. Най-добрият метод да отбраните името на марката си е като се сдобиете с комерсиална марка. Търговската марка е правна отбрана за името на вашата марка, която не разрешава на други да я употребяват за своите артикули или услуги. В тази публикация ще ви преведем през процеса на патентоване на име.

Стъпка 1: Извършете търсене на запазена марка

Преди да кандидатствате за комерсиална марка, значимо е да извършите изцяло търсене, с цел да сте сигурни, че името към този момент не се употребява от друга компания. Можете да извършите търсене на търговски марки онлайн, като посетите уеб страницата на Службата за патенти и търговски марки с безвъзмездна база данни с регистрирани търговски марки. Можете също по този начин да се обадите в комерсиалния указател, с цел да ви спомагат да извършите по-задълбочено търсене.

Стъпка 2: Подайте поръчка за комерсиална марка

След като потвърдите, че името на вашата марка е налично, идната стъпка е да подадете заявление за комерсиална марка. Може да го извършите онлайн в уебсайт на комерсиалния указател. Ще би трябвало също по този начин да посочите категориите артикули и услуги, които вашата комерсиална марка ще покрива.

Стъпка 3: Изчакайте обзор и издание

След като подадете поръчката си, тя ще бъде прегледана от експерт по комерсиална марка, с цел да се подсигурява, че дава отговор на законовите условия за регистрация. Този развой може да отнеме няколко дни и проверяващият може да изиска спомагателна информация или промени на вашата кандидатура.

 по какъв начин да патентовам име

Стъпка 4: Поддържайте регистрацията на вашата комерсиална марка

След като вашата комерсиална марка бъде записана, значимо е да я поддържате, като я подновявате постоянно и наблюдавате за евентуални нарушавания. Можете също по този начин да отбраните комерсиалната си марка, като наблюдавате за евентуални нарушавания и предприемате правни дейности, в случай че е належащо.

В умозаключение, патентоването на име включва приемане на комерсиална марка за името на вашата марка, която обезпечава правна отбрана и не разрешава на други компании да я употребяват за своите артикули или услуги.

За да патентовате име, би трябвало да извършите търсене на комерсиална марка, да подадете поръчка за комерсиална марка, да изчакате инспекция и обява и да поддържате регистрацията на вашата комерсиална марка. Ако не сте сигурни за процеса, целесъобразно е да потърсите насоки от експерти по търговски марки, с цел да сте сигурни, че вашата комерсиална марка е вярно предпазена.

Вижте и:

- Как да си създадем онлайн магазин;

- Как да записваме фирма;

- Започване на нов бизнес - стъпки и потребни съвети;

- Как се прави бизнес проект.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР