Съдържание:Кога се налага да потърсите кучешки треньор? ‹›Страхотен аксесоар за

...
Съдържание:Кога се налага да потърсите кучешки треньор? ‹›Страхотен аксесоар за
Коментари Харесай

Кога се налага да потърсите кучешки треньор?

Съдържание:

Кога се постанова да потърсите кучешки треньор?  Кога се постанова да потърсите кучешки треньор ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Страхотен аксесоар за вашето куче:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Социалната система при кучетата е доста близка до тази на индивида. Те също живеят в фамилни групи; грижат се дружно за потомството; развиват обществените си умения посредством игра; споделят интензивно. Кучешката обществено система, сходно на човешката, е построена на основата на почитание и ценене.

Много се приказва за това, че тези животни одобряват човешкото семейство, в което живеят, като своя глутница. Подобно съпоставяне не е напълно тъкмо, само че въпреки всичко отразява вярно обстоятелството, че кучетата са обществени животни и чакат от хората да зададат правила, да им дадат насоките за държание. Тези, които престанат да обръщат внимание на човешките условия, или в никакъв случай не са го правили, могат да развият кучешки поведенчески проблеми.

Кога се постанова да потърсите кучешки треньор?

Кутретата имат потребност да бъдат насочвани, а проблематичните им родственици се нуждаят от непрекъснати, благожелателно настроени към тях правила за държание, които да им бъде разяснени. Ако домашният любим знае кое държание е вярно и ще му донесе по този начин нужното му внимание от неговите хора, то ще готово за управление и послушание.

Тази стратегия за работа с най-хубавия другар на индивида е в действителност форма за дисциплиниране на кучето. Много хора бъркат дисциплинираност и принуждение. Малтретираните кучета се държат по два метода - или се научават да не реагират съгласно упованията на насилието, или го провокират, тъй като това е единствен метод за другарство със стопанина.

Нарушените взаимоотношения сред домашния любим и неговия притежател в доста случаи не могат да се възстановят от стопанина заради неведение или некадърност. Тогава се постанова намесата на кучешки треньор.

 Кучешкият треньор може да ви помогне да дресирате кучето

Работата с проблематичните кучета включва образование на кучето в послушание; адаптиране към взаимен живот с човека; социализация; приучване към вървене с мотив, извършване на разнообразни команди. Обучението върви дружно с рехабилитация, когато това се постанова.

Нужда от работа с кучешки треньор най-често имат кучетата, взети от приют; тези, които са били изоставени; взетите от приемни фамилии и животни, които са инвалидизирани. Стопаните на кучета, които са доста заети, дават възпитанието на дребните си кутрета на особено готови хора, с цел да могат сполучливо да се впишат в живота на фамилията.

Работата с кучешки треньор е доста значима и може да реши редица проблеми, само че в живот на домашния любим в бъдеще най-важна е любовта на стопанина.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР