Съдържание:1. Нездравословен режим или начин на хранене2. Липса на физическа

...
Съдържание:1. Нездравословен режим или начин на хранене2. Липса на физическа
Коментари Харесай

Основни причини за напълняване

Съдържание:

1. Нездравословен режим или метод на хранене2. Липса на физическа активност3. Напълняване вследствие на банкет на избрани медикаменти4. Хормонален дисбаланс и менопауза5. Стрес или недоспиване6. Заболявания  напълняване ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Причините да трупаме килограми може да са както такива, които напълно зависят от нас, по този начин и други, на които не постоянно можем да повлияем. Тук ще разгледаме главните аргументи за напълняване, като ще стартираме от тези, с които можем да се оправим сами и ще приключим с тези, за които ще би трябвало да се консултирате с здравно лице.

1. Нездравословен режим или метод на хранене

Под вреден режим или метод на хранене не се схваща единствено това, което ние познаваме като " погазване ". Да, то несъмнено е нездравословно, само че е допустимо да напълняваме даже без да се тъпчем, а единствено като не съблюдаваме уравновесен режим на хранене.

Нашият съвет е да проучите добре така наречен принцип на деяние на Хранителната пирамида, тъй като към този момент се оказва от дребното хранителни режими, които не търпят особена рецензия. Все отново знаете, че всеки ден изскачат нови и нови изказвания за вярното хранене, както и безчет диети. Хранителната пирамида включва в себе си всички групи храни, само че употребявани в избрани количества.

2. Липса на физическа интензивност

Дори и да спазвате разпоредбите на хранене, посочени в Хранителната пирамида, мъчно ще съумеете да поддържате обикновено тежестта си в случай че по през целия ден сте на стол или в легнало състояние и не правите никаква физическа интензивност.

Ако нямате опция или предпочитание да посещавате фитнес салон, басейн или да практикувате различен спорт, то тогава си измислете някоя приятна за вас физическа интензивност като разходка в парка, каране на колело, на ролери и така нататък Дори и сексът се смята за чудесна физическа интензивност.

3. Напълняване вследствие на банкет на избрани лекарства

 аргументи за напълняване

Има някои душевен положения или пък физически болести, които изискват банкет на лекарства. Чрез приема им можете елементарно да натрупате повече от 5 кг., че и от горната страна, единствено за 1 месец. Проверете какви са техните странични резултати и в случай че те включват и повишаване на тежестта, то незабавно се замислете по какъв начин може това да бъде избегнато. Погледнете предходните 2 точки.

4. Хормонален дисбаланс и менопауза

Тези проблеми, въпреки и физически, не могат да бъдат избрани като болести. Което означва, че и против тях можете да приложите избрани ограничения за да не натрупвате непотребни килограми.

5. Стрес или недоспиване

По време на стрес множеството хора или престават да се хранят, или обратното- стартират да се тъпчат. А когато човек постоянно не си доспива, организма му стартира да се " презастрахова " за по-тежки обстановки и той стартира да си обезпечава килограми за " черни дни ". Както се споделя. За да можете да се наспивате, то пробвайте със следобедна сънливост, траеща не повече от към 20 мин. А за унищожаване на напрежението работи добре точно положителният сън.

6. Заболявания

В случай, че продължавате да трупате килограми, а от прочетеното дотук не сте намерили решение, то най-добре се обърнете към ендокринолог. Имайте поради, че даже и при здравословни проблеми, решения могат да бъдат открити. Стига да действате на време.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР