Съд в Ню Йорк призна британката Гислейн Максуел, приятелка на

...
Съд в Ню Йорк призна британката Гислейн Максуел, приятелка на
Коментари Харесай

Признаха приятелката на Епстийн за виновна, заплашват я до 70 години затвор

Съд в Ню Йорк призна британката Гислейн Максуел, другарка на самоубилия се преди две години в пандиза финансист Джефри Епстийн, за отговорна в голям брой полови закононарушения и трафик на малолетни девойки, за които се счита, че са подлагани на полово принуждение от Епстийн.

12-членното жури на съда призна 60-годишната Максуел за отговорна по пет от общо шестте обвинявания: полов трафик на малолетно лице, превозване на малолетни лица с желание да вземат участие в незаконна полова активност, склоняване на малолетни за присъединяване в незаконна полова активност, както и три обвинявания, свързани обвинявания в интрига.

Федералният съд в Манхатън води дело против 60-годишната Максуел от края на ноември по шест обвинявания, в това число, че е примамвала малолетни девойки, които някогашният й другар е насилвал полово, показва Франс прес. Максуел е упрекната, че сред 1994 година и 2004 година е подмамила и завела при Епстийн четири такива девойки в в Ню Йорк, Ню Мексико и на личния му остров на Вирджинските острови.

„ Съдебните заседатели единомислещо признаха Гислейн Максуел за отговорна в едно от най-тежките закононарушения, които човек може да си показа - че е подпомагала и взела участие в полово принуждение над деца. Справедливостта се забави прекомерно дълго, само че през днешния ден тя спечелва ”, сподели федералният прокурор Деймиън Уилямс.

За повдигнатите й шест обвинявания Максуел може да получи до 70 години затвор.

Ани Фармър, една от дамите, които свидетелстваха против Гислейн изрази своята задоволеност от присъдата.

" Толкова съм облекчена и признателна, че журито разпозна нейния модел на хищническо държание. Надявам се, че тази присъда носи разтуха за всички, които се нуждаят от това и демонстрира недвусмислено, че никой не е над закона ", казва Фармър.

Присъдата най-сетне носи възприятие за правдивост за дамите, жертва на Епстийн - половият нарушител с печална популярност, който съумяваше да се измъкне, без да понесе отговорност за дейностите си продължение на десетилетия поради познанствата си с авторитетни персони. Бизнесменът се обеси през август 2019 година, до момента в който чакаше правосъден развой за полов трафик на малолетни. С днешна дата историите на дамите са чути, а дясната ръка на Епстийн – Максуел я грозят дълги и мрачни  години в пандиза.
Гилейн Максуел - сътрудничката на Епстийн, най-сетне е в ареста
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР