Съд в Малта повдигна обвинения на трима души да убийството

...
Съд в Малта повдигна обвинения на трима души да убийството
Коментари Харесай

Съд в Малта повдигна обвинения на трима души за убийството на Дафне Галиция

Съд в Малта повдигна обвинявания на трима души да убийството на проверяващата журналистка Дафне Каруана Галиция, предадоха " Франс прес " и " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

Тя бе убита от бомба в колата й на 16 октомври. Други седем души са пуснати под гаранция.

За убийството на известната с битката си срещу корупцията блогърка са упрекнати братята Джордж и Алфред Деджорджо, на 55 и 53 години, и 55-годишният Винсънт Мускат. Смята се, че те са изработили бомбата, която е умъртвила журналистката. Те са упрекнати и в принадлежност към проведена незаконна формация.

Дафне Каруана Галиция бе извънредно известна блогърка, която пишеше за случаи на корупция измежду ръководещия хайлайф на Малта.

В Страсбург залата, в която се провеждат главните конференции в Европейския парламент, бе кръстена на името й.

Миналата седмица участниците в делегацията на Европарламента, която посети Малта, с цел да изследва обвиняванията в корупция по високите етажи на властта, желаеха да им бъде обезпечена защита и обявиха, че някои депутати са получили смъртни закани.

Миналия месец евродепутатите одобриха резолюция, с която приканиха Малта да укрепи върховенството на закона, а Европейската комисия да следи от близко страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР