Съд в Италия временно отне родителските права на семейство, защото

...
Съд в Италия временно отне родителските права на семейство, защото
Коментари Харесай

Семейство в Италия поиска неваксинирани дарители на кръв за болното си дете


Съд в Италия краткотрайно лиши родителските права на семейство, тъй като поискало при незабавна интервенция на детето им да бъде употребена кръв от донори, които не са имунизирани против COVID-19.

Родителите на детето са водили акция за " чиста кръв " измежду неимунизирани кръводарители в обществения канал " Телеграм ". Пред лекарите от болница Сант Орсола в Болония родителите са стимулирали настояването си с религиозни аргументи, които са подбудени от подправени изказвания, че имунизациите се получават от ембриони.

Снимка: btvnovinite.bg


Двегодишното дете страда от тежко сърдечно заболяване и се нуждае от неотложна интервенция.

Родителите му обаче слагат изискване на медиците употребяваната кръв да е от неимунизиран донор.

" Протоколите за кръводаряване подсигуряват анонимност, никой не може да избира донора, от който да получи кръв въз основата на другарство, религиозни вярвания или други. От началото на имунизационната акция, нито в Италия, нито в Европа има регистриран случай на отрицателен резултат при кръвопреливане на имунизиран донор ", изяснява Винченцо Де Анджелис – шеф на Националния кръвен център.

Заради проблема се намесва съдът за малолетни в Болоня, който лишава краткотрайно родителските права на фамилията.

" Новината за детето и родителите му е тъжна, защото няма никаква аргументация на настояването им. Смятам, че мигновената реакция на обществото и институциите е извънредно значима в битката с подправените информации ", показва и педиатърът доктор Паоло Моноркио, шеф на кръвния център на Червения кръст.

Операция към момента не е осъществена, само че е планувана за идната седмица. Детето ще бъде оперирано съгласно всички медицински стандарти, увериха от болничното заведение.

От Асоциацията на кръводарителите дефинираха случая като печален завършек на дезинформацията и предразсъдъците към имунизациите.

За аставник на детето от Модена е посочена районната обществената работа за неопределен срок.

Застрашеният живот на детето предизвика публичното внимание в Италия. През лятото на предходната година двете дъщери на 90-годишен пациент сложиха същото условие към лекарите при нуждата от рутинна намеса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР