Съчувствие, съпричастност, уважение, любов. Доброто сърце побира тези неща, без

...
Съчувствие, съпричастност, уважение, любов. Доброто сърце побира тези неща, без
Коментари Харесай

За детското сърце от Вирджиния Улф

Съчувствие, съпричастност, почитание, обич. Доброто сърце побира тези неща, без да води сметки на кого какъв брой е дало. Хубавата книга също. " Вдовицата и папагалът " от Вирджиния Улф ревизира сърцето. Писана е за деца, само че историята на госпожа Гейдж, нейното куче Шаг и папагала Джеймс подлага на тест и възрастните.

Четивото излиза за първи път в България в поредицата " Детски шедьоври от велики писатели " на издателство " Лист ", оповестиха от там. Преводът е на Иглика Василева, а удоволствието от четенето се добавя и от илюстрациите на Чавдар Николов.

Читателите на " Детски Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук.


© Издателство "Лист "

Разказът се завърта към старата вдовица госпожа Гейдж, която ненадейно получава в завещание 3000 лири от стиснатия си брат. Когато отива да си вземе благосъстоянието обаче, се натъква единствено на папагала Джеймс и неговия вик " Не у дома! Не у дома! ".

Вирджиния Улф съчинява творбата по молба на племенниците си. Запалени от вестникарството 12-годишният Кеунтин Бел и по-малкият му брат списвали свои рубрики за фамилното издание The Charleston Bulletin. Те помолили вуйна да им сътрудничи и да напише приказка.

Така през 1923 година 41-годишната Вирджиния Улф се подписва под приказка за деца. " Вдовицата и папагалът " излиза на страниците на вестника и по-късно в продължение на 60 години повече не е издавана. Чак през 1983 година Куентин Бел взема решение още веднъж да разгласява творбата. Прави го в изтънчено независимо издание като разпорежда илюстрациите на личния си наследник – художника Джулиан Бел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР