Събуждаме се с мисли за миналото или бъдещето. Ние сме

...
Събуждаме се с мисли за миналото или бъдещето. Ние сме
Коментари Харесай

Ичи-го Ичи-е: изкуството да живееш всеки момент

Събуждаме се с мисли за предишното или бъдещето. Ние сме заети да се оправяме с проблемите от през вчерашния ден, до момента в който се приготвяме за на следващия ден. Но по кое време отделяме време за през днешния ден? Е, японците имат философията на Ичи-го Ичи-е. Превежда се като „ един път ", среща “, а също и като „ в този миг ", „ опция ". Тази японска философия за дзен живот ни разкрива цената на сегашния миг. Всеки миг, всяко прекарване е неповторимо и откакто се изплъзне от нас, в никакъв случай повече няма да го изживеем. И по този начин, за какво да не се възползваме оптимално от всеки миг, до момента в който сме в него? 
Култивирането на Ichigo Ichie е превъзходен метод да се радвате на всяко прекарване. Казва ни да обърнем внимание на сегашния миг, вместо да се тревожим за предишното или бъдещето. Колкото по-голямо е вашето осъзнаване на сегашното, толкоз по-пълноценно и щастливи ще се чувствате. 
Ето 10 правилото на Ичи-го Ичи-е, които обобщават японското изкуство на щастието:
1. Прегърнете всеки миг с Ичи-го Ичи-еНе отлагайте щастието си. Въпреки че имаме доста благоприятни условия през целия си живот, няма две идентични. Всеки миг е неповторим и заслужава да бъде изживян по този начин. Животът ви е сбирка от тези моменти, тъй че колкото повече можете да грабнете, толкоз по-щастливи ще бъдете!
2. Веднъж в животаЖивейте всеки ден пълноценно, тъй като никой идващ няма да е като някой от предходните. Живейте всеки миг, защото това ще се случи единствено един път в живота ви. Ichigo Ichie ви припомня, че всяка среща е неповторима опция и идната не е обезпечена.
3. Живейте в настоящетоВъпреки че е добре да мислите за своето бъдеще или минало понякога, пребиваването в нито едно от тях няма да помогне на сегашното ви. Приемете, че не можете да измененията предишното си, можете единствено да се поучите от него. Признайте, че терзанието за бъдещето няма да го направи по-добро. И по този начин, за какво да губите скъпия си подарък, тревожейки се за тях? Само в сегашното имате дара на живота, дара на опциите. Всичко може да се случи в този дзен живот!
4. Направете нещо, което в никакъв случай до момента не сте правилиПравенето на едно и също нещо още веднъж и още веднъж няма да ви донесе разнообразни резултати. Ichigo Ichie ви разрешава да извършите всеки миг паметен, когато се раздавате. Оставете нещо ново и прелестно да цъфти вътре във вас с всяко ново преживяване.
5. Седяща медитацияИзбутайте настрани всичките си терзания, до момента в който търсите благополучие с медитация. Седнете на безшумно място и просто наблюдавайте живота. Всеки път, когато се отдалечите от паниката на живота, давате късмет на духа и тялото си да вдишат и да се провиснал. И това е изкуството на щастието. 
6. Ичи-го Ичи-е и наблюдение Приведете действителността в сходство с вашите естествени сетива за досег, зрение, слух, подушване и усет - това ще ви разреши да усетите по-добре благосъстоянието на усещането. Колкото по-наясно сте, толкоз повече се фокусирате върху позитивността. Колкото по-внимателни сте, толкоз повече забелязвате по какъв начин реагират другите хора. И това ви разрешава да бъдете по-съпричастни.
7. Дали всички съвпадения са просто съвпадения?Както беше споделил занаятчия Угуей, няма произшествия. Реално е единствено сегашното. Затова забележете всяка синхронност и всяко съвпадане към вас. Това, което чувствате като инцидентна среща, в действителност е знак от Вселената. Невидимите влакна на действителността са там, с цел да ни водят в всекидневието ни, само че първо, би трябвало да научим знаците.
8. Всяко събиране е партиЗащо хората отсрочват личното си благополучие? Кога ще бъдем щастливи в сегашния миг? Защо е нужна планувана отмора, при която да усетите благополучие единствено за стеснен брой дни? Ценете живота и всички, които имате в живота си всеки ден. Спрете да чакате специфични мотиви - направете всеки миг специфичен. Това е смяната в метода на мислене, който дефинира тона на нашия живот.
9. Бъдете промянатаЕдин от най-хубавите дарове, които имаме, е силата на трансформацията. Можем да се променяме и да се развиваме толкоз пъти, колкото желаеме. Ако чувствате, че животът ви не е съгласуван с философията на Ичи-го Ичи-е, какво ви пречи да измененията всичко това? Станете и внесете нужните промени!
10. Колекционирайте миговеИзлезте и ловете тези специфични моменти. Те няма да ви бъдат показани на поднос. Колкото повече практикувате, толкоз по-големи са вашите наслади. Намерете обилие посредством личните си старания да търсите благополучие.
„ Книгата на Ичи-го Ичи-е “ на Хектор Гарсия и Франсиск Миралес ни споделя по какъв начин да овладеем проницателното наблюдаване и изкуството на щастието. Толкова сме заети на моменти, че даже забравяме да дишаме. Напомня ни да спрем и да оценим сегашното. Готови ли сте да се възползвате оптимално от живота си?
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР