Съборени кофи за боклук, разрушени огради, разхвърляни камъни и празни

...
Съборени кофи за боклук, разрушени огради, разхвърляни камъни и празни
Коментари Харесай

Протестите пред парламента в Скопие завършиха с погром

Съборени кофи за отпадък, разрушени огради, разхвърляни камъни и празни кошници за яйца е картината, която може да се види довечера в центъра на Скопие на четвъртия ден от митинга против френското предложение .
 Македония митинг БГНЕС
Четиридесет и седем служители на реда са ранени тази нощ при конфликти с част от участниците в митингите, потвърдиха за МИА от министерството на вътрешните работи. От потърпевшите чиновници на реда 11 са тежко ранени , а двама от тях са с доста тежки пострадвания, допълват от Министерство на вътрешните работи. При конфликтите са потърпевши и полицейски коли , има и арестувани протестиращи.

Това е епилогът на днешния митинг, който стартира пред Министерски съвет на Република Северна Македония , след което през моста " Гоце Делчев " продължи към Народното събрание, където полицията стартира да задържа участници в митинга, откакто някои от тях започнаха да хвърлят предмети и димни бомби против спецчастите и събориха оградата пред Народното събрание . Сред участниците в митинга бяха към 30 стачкуващи с качулки и тениски на главите, които хвърляха предмети по постройката на Народното събрание и чупеха прозорци. След като държанието на някои от участниците ескалира, полицията на няколко пъти им оказа опозиция и съумя да ги разпръсне от пространството пред Народното събрание и да ги изтласка към парк „ Жена Борец “, където бяха развалени огромна част от кофите за отпадък. Екипи на комуналните служби са на терен и към този момент почистват бъркотията, породена от част от протестиращите.
 Македония митинг БГНЕС
Протест под мотото " КРАЙНО - Не благодаря ", който упорства за отменяне на френското предложение за повдигане на ветото от България и деблокиране на интеграцията на страната в Европейския съюз, стартира още в събота. Няма формален уредник. Протестът получи поддръжка и от най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ, чийто водач Християн Мицкоски прикани жителите да се причислят, с цел да, по думите му, „ защитим това, което се назовава европейска полезност и да спасим преговорния развой с Европейския съюз ”.
 Македония митинг БГНЕС
Президентът Стево Пендаровски осъди съпроводените с принуждение митинги против френското предложение на страницата си във Фейсбук.
 Македония митинг БГНЕС
„ Отложихме изявлението за довечера /във вторник вечерта/, по ТВ21 заради обстоятелството, че беше въведен специфичен режим на придвижване към малкия екран , която се намира в непосредствена непосредственост до Народното събрание.

„ По този мотив желая да осъдя насилието като способ в политиката , който не би трябвало да има място в модерните демокрации “, написа Пендаровски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР