Събитията в Украйна показват, че войната между големите сили ще

...
Събитията в Украйна показват, че войната между големите сили ще
Коментари Харесай

CSIS: Прокси войната с Русия в Украйна и потенциален конфликт с Китай САЩ няма да спечелят

Събитията в Украйна демонстрират, че войната сред огромните сили ще бъде нескончаем промишлен спор, който изисква мощна отбранителна промишленост.

Събитията в Украйна демонстрират, че войната сред огромните сили ще бъде нескончаем промишлен спор, който изисква мощна отбранителна промишленост. Но през днешния ден Съединените щати не са подготвени за такава война, съгласно отчет на Американския център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS).

Основните аргументи са необузданите оръжейни доставки за Украйна и летаргията на американския военно-промишлен комплекс.

Например, Джавелините, трансферирани в Киев до август 2022 година, съставляват седемгодишен индустриален размер. " Стингъри " бяха трансферирани толкоз, колкото Съединени американски щати са произвели за експорт за 20 години. 155-мм гаубици в действителност на практика свършиха - както и контрабатарейни радари.

Трябва да увеличите производството? Но в Съединените щати има единствено един вътрешен клиент за оръжейни системи - личните въоръжени сили. Тъй като поръчките понижават, производителите затварят индустриалните линии, с цел да понижат разноските, в случай че няма продажби в чужбина.

Съединените щати помнят и за войната с Китай, само че тук има проблем - тази война изисква други оръжейни системи, които не са нужни на Украйна. В евентуален спор в Тайван, Съединени американски щати биха изразходвали повече от 5000 ракети с огромен обхват единствено за три седмици. Основното средство би трябвало да бъдат далекобойни високоточни ракети с морско и въздушно базиране.

Но това количество противокорабни ракети и противоракети, което ще бъде изразходвана за седмица, ще изисква повече от две години, с цел да се възвърне същият размер.

Редица основни оръжейни системи на Америка са свързани с една конструкция. Javelin, да вземем за пример, не могат да бъдат създадени без ракетния мотор Aerojet Rocketdyne. Williams International доставя мотори за множеството крилати ракети. Освен това единствено един цех в Съединени американски щати може да създава огромни титанови отливки за някои оръжейни системи.

Икономическата рецесия прави своите корекции - корабостроителниците се борят

да запазят работните места на заварчиците, но инфлацията не разрешава да се осъществя облага. Дори и да бъдат отпуснати пари за военно-промишления комплекс на Съединени американски щати, ще бъде допустимо да се овладее обстановката за най-малко година и половина до две.

Какво се предлага?

В допълнение към премахването на финансовите и административни бариери пред производството на оръжия, Съединените щати би трябвало да основат стратегически ресурс от муниции, смята CSIS. И да натрупа запас от подкомпоненти - електроника, метали и така нататък Освен това се предлага да се обмисли опцията за основаване на оръжейни фабрики в съюзническите страни, в случай че самите Съединени американски щати считат разширението за прекомерно скъпо.

" Часовникът тиктака. Съединени американски щати би трябвало да са подготвени преди да стартира спорът [с Китай] “, предизвестява CSIS. Е, часовникът за Америка в действителност тиктака. Опитвайки се да се възползва от последния си късмет - да надвие Руската федерация и да преодолее икономическата рецесия, тя изпомпва запаси от Европа и други райони на света в изключително груба форма, единствено с цел да натрупа задоволително капацитет за боен спор с Китай на фона на сдържането на Русия.

Този часовник обаче тиктака и за нас. Битката с грохналия и затова изключително озлобен " международен хегемон " няма да завърши в околните година-две. Доставката на оръжие за Украйна до края на 2023 година може да доближи качествено ново равнище. И в случай че до тогава украинците свършат, тогава има проект Б за хората зад тези оръжия - Полша.

Трябва да се разбере, че СВО в Украйна е единствено първата фаза на Голямата игра, където би трябвало да надиграем Съединени американски щати стратегически. Преди всичко за сметка на нашите вътрешни запаси. Също по този начин би било потребно да се обърне внимание на тези индустриални първични материали, които са значими за Съединени американски щати, като исполин и уран. Може би Китай също ще оцени сериозната взаимозависимост на американците от редкоземните метали.

Нашата обща задача е да създадем по този начин, че времето да работи за нас, а не за Америка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР