Събитията в Близкия изток отново приковаха вниманието на целия свят

...
Събитията в Близкия изток отново приковаха вниманието на целия свят
Коментари Харесай

От Голда до Фауда - филмите и сериалите за конфликта между Израел и палестинците

Събитията в Близкия изток още веднъж приковаха вниманието на целия свят и карат всички да гледат международните вести и да се молят за невинните  жертви, изгубени и унищожени от двете страни на границата.

Ето шест кино лентата и сериала, които се занимават с тематиката за израелско-палестинския спор.

" Голда " / Golda (2023)

Действието на " Гoлда " се развива през напрегнатите 19 дни на войната Йом Кипур през 1973 година, за която се загатва постоянно пред последните дни. Израелската министър-председателка Голда Меир (Хелън Мирън), изправена пред опцията Израел да бъде изцяло погубен, би трябвало да се оправи с непреодолими компликации, песимистичен кабинет и комплицирани връзки с американския държавния секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър (Лив Шрайбър), а милиони животи са застрашените на косъм. Нейното твърдо водачество взема решение ориста на нацията й в оня миг.  

За 78-годишната Хелън Мирън идването на власт на Голда Меир е било " удивителен миг за младите дами " и че " до този миг е било неразбираемо, че жена може да управлява страна, да не приказваме за толкоз комплицирана и значима като Израел ".

 

" Мюнхен " / Munich (2005)

9 израелски спортисти са взети за заложници на олимпиадата в Мюнхен през 1972 година от палестинска паравоенна организация, която желае освобождение на 200 палестински пандизчии - още едно от тестванията за Голда Меир, поради което стартират да я назовават " Желязната лейди на Израел ".

Тя отхвърля да извърши изискванията, интервенцията за освобождаването на заложниците се проваля, всички са убити. Тогава Голда Меир персонално подрежда на Мосад да намери и унищожи терористите и персонално утвърждава всяка една присъда преди акциите. Операцията се споделя " Божи яд ". А историята е разказана от Стивън Спилбърг...  

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР