Събитието се организира съвместно от Община Видин и Центъра за

...
Събитието се организира съвместно от Община Видин и Центъра за
Коментари Харесай

15 висши учебни заведения от страната участваха в „Панорама на висшето образование – Видин 2023“

Събитието се провежда взаимно от Община Видин и Центъра за поддръжка за личностно развиване с предмет на активност кариерно насочване и консултиране и мина под патронажа на кмета доктор Цветан Ценков.

Панорамата се организира в залата на Общинския съвет и бе открита от шефа на Центъра Силвия Ставрева. Тя поздрави присъстващите и изрази вярата си, че тази първа гледка ще се трансформира в традиция, за всяка минала година да се надгражда и демонстрира от ден на ден благоприятни условия на учениците от горен курс да продължат образованието си във висши образователни заведения.



Видинският кмет поздрави участниците в събитието с добре пристигнали и съобщи: „ Прекрасно е начинанието, което госпожа Ставрева и уредниците, дружно с Община Видин, вършат. Ние би трябвало да бъдем по-близо до фантазиите и сърцата на нашите деца, които приключват междинното си обучение и желаят да реализират своите цели “. Той уточни, че Общината има подписани съглашения с Русенския университет „ Ангел Кънчев “, който преди няколко години е разкрил собствен филиал във Видин, както и с Висшето строително учебно заведение „ Любен Каравелов “. Д-р Ценков означи още, че в нашия град всяка година от последния мандат се провеждат презентации на висшите военни учебни заведения. Кметът изрази гордостта си от обстоятелството, че приключилите висшето си обучение в България се ценят високо като експерти в чужбина. Д-р Цветан Ценков се обърна към представителите на ВУЗ, отбелязвайки, че всяка година Видин ще ги чака да презентират своята активност: „ Вие сте тези, които би трябвало да носите светлината в душите на младежите – да се образоват и да бъдат едни значими жители освен на България, само че и на Европа, и на света “.

Кметът на Общината прегледа всички щандове с рекламни материали на висшите учебни заведения, беседва с участващите в панорамата, както и с учениците, които посетиха събитието.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР