С всяка хранителна добавка трябва да внимавате – преди да

...
С всяка хранителна добавка трябва да внимавате – преди да
Коментари Харесай

Как точно витамин В12 помага за красива кожа?

С всяка хранителна добавка би трябвало да внимавате – преди да решите да приемате някоя или да добавите витамини в ежедневното си меню, би трябвало да проучите състава им и да се консултирате със експерт. Ние можем да ви кажем първоначално едно: в случай че лекарят ви утвърди, наложително включете витамин В12.

Този витамин е нужен за произвеждане на еритроцити – клетките, виновни за достъпа на О2 в организма. Но тук има няколко уловки: вътрешното приемане на витамина може да предизвика инфектиране и акне, променяйки метаболизма на бактериите, които живеят по кожата. Затова преди да купите вълшебните таблетки, би трябвало да обърнете внимание на един факт: съществуват два типа витамин В12 – метилкобаламин и цианкобаламин.

 Как тъкмо витамин В12 оказва помощ за красива кожа?

Първият тип е повода за появяването на акне. Избирайте цианкобаламин, който самичък по себе си съставлява синтетична форма на витамина. За разлика от своя „ брат “ той не се всмуква от червата, заради което остава безусловно безвреден.

Защо витамин В12 е толкоз значим за кожата?

Дефицитът му е причина за хиперпигментация на кожата, при която по лицето се появяват бели петна. За да засилите резултата от приемането на витамина, прибавете и почистващ артикул за лице със салицилова киселина. Тя оказва помощ за унищожаване на непотребния себум и ексфолира сполучливо мъртвите кафези по кожата.

За да се убедите дали всичко в организма ви е в естествени граници, най-добре си направете кръвен тест и едвам по-късно преценете какъв тъкмо коктейл от добавки да приемате.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР