С всепроникващата роля, която Световната мрежа играе в живота ни

...
С всепроникващата роля, която Световната мрежа играе в живота ни
Коментари Харесай

Съдят рекламен регулаторен орган за най-големия пробив в историята

С всепроникващата роля, която Световната мрежа играе в живота ни и развиването на уеб технологиите, рекламната промишленост претърпява същински Ренесанс, а цената за това я плащаме всички ние.

IAB Technology Laboratory е организация, грижеща се за стандартите и екосистемата на рекламата в онлайн пространството, която нееднократно влиза в обектива на правозащитни организации. Базираният в Ню Йорк орган е учреден през 2014 и включва над 650 члена, измежду които Фейсбук, Amazon и Гугъл. Би Би Си предава за заведено в средата на предишния месец дело към IAB в съд в Хамбург от страна на Ирландския съвет за цивилен свободи (Irish Council for Civil Liberties, ICCL) поради това, че IAB са отговорни за „най-голямото в света нарушаване на персоналните данни“. Делото е импортирано от Джони Райън от ICCL и визира така наречен „наддаване в действително време“ (real-time bidding), развой по времето на който биват обменяни данни сред фирмите, до момента в който рекламни места по уеб страниците се оферират в процеса на зареждане на уеб страниците.

При зареждането на страница или на приложение, което съдържа реклама бива споделяна информация за устройството, местоположението му и други данни. Тази информация бива употребена от брокери на реклама, които продават празни рекламни места по страницата, като целия развой лишава броени секунди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР