С вота си избирателите поискаха нови хора. Онези, чието политическо

...
С вота си избирателите поискаха нови хора. Онези, чието политическо
Коментари Харесай

Румен Радев към новите депутати: Наследявате институция в дъ...

С вота си гласоподавателите желаеха нови хора. Онези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат красива глава в биографиите си. Приемете неналичието на парламентарен опит като опция. В тази зала има политици с почтено минало. От вас, новите депутати, зависи новото Народно заседание (НС) да проработи честно. Наследявате институция в дълбока рецесия. 44-ото Народно събрание адбикира от парламентарния надзор, породи се порочна процедура законопроекти на изпълнителната власт да се внасят от групи депутати. Ключови закони се променяха посредством преходни разпореждания, тихомълком. Правният нихилизъм на 44-ото Народно събрание доближи разцвет с препоръчаната от болшинството нова конституция, благодаря на тези, които стопираха това политическо неразбирателство, съобщи президентът Румен Радев в послание към новите депутати.

Често постановявах несъгласие, само че то рядко имаше резултат. Президентското несъгласие не е война, а рационализиране на закона.

Това докара до исторически срив в доверието в най-важната институция в страната. Вие би трябвало да възстановите парламентаризма, да възстановите парламентарния надзор върху изпълнителната власт. Никой не може да ви отдава чартърен, да заглушава гласа ви. Носите доверието на хиляди гласоподаватели, съобщи още президентът.

В понеделник ще проведа съвещания с парламентарните групи за сформиране на държавно управление. То не би трябвало да е математически общ брой от гласове. Нужни са ясни цели, ясни граници на взаимни отстъпки, акцентира Румен Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР