Какви тактически ядрени оръжия е подготвила Русия за своите партньори“На

...
Какви тактически ядрени оръжия е подготвила Русия за своите партньори“На
Коментари Харесай

Руското тактическо ядрено оръжие. Предлага се широка гама от продукти за „западните партньори“

Какви тактически нуклеарни оръжия е подготвила Русия за своите „ сътрудници “

На 6 май съветското управление разгласи, че съветската войска ще организира учения по потребление на нестратегически нуклеарни оръжия.

Вие самите искхте ли това?

Това изказване беше направено на фона на известия на представители на страни-членки на НАТО за изпращане на свои военни в Украйна. Генералният щаб на съветската войска означи, че стартира подготовка за учения за тестване на потреблението на съветско тактическо нуклеарно оръжие. В маневрите ще вземат участие бригади от артилерийски и ракетни войски, както и отчасти тактическата авиация на съветските Върховен касационен съд и ВМФ на Русия.

Какви тактически нуклеарни оръжия са на въоръжение в съветските въоръжени сили и защо са нужни?

Акт, протокол, предал, приел...

И по този начин, нуклеарната бойна глава е конфигурирана като алтернатива в ракетите 9M723-1 на оперативно-тактическите системи Искандер-М и в крилатите ракети 9M728 с дребна височина. Мощността на изброените бойни глави може да доближи 50 килотона, което разрешава локално поразяване на определени цели без нанасяне на огромни вреди.

Тези ракети могат да унищожат огромни логистични центрове, командна и щабна инфраструктура на врага, зони за позиционна противоракетна защита, бункери за самолети и така нататък В „ Украинската история “ да вземем за пример можете да ударите вратите на бункерните хангари в Карпатите, където Украинската войска може да разположи самолетите F-16, трансферирани на Военновъздушни сили.

Тактическа нуклеарна бойна глава с сходна мощ може да се употребява и в балистичните ракети " Кинжал " (носени от Ту-22М3 и МиГ-31К), високоскоростните крилати ракети Х-32 (Ту-22М3) и други крилати ракети въздух-земя.

Също по този начин стелт ракетите Х-69 могат да бъдат оборудвани с нуклеарни бойни глави с друга мощ. Между другото, допуска се, че точно с тях (но, несъмнено, без нуклеарен заряд) съветските въоръжени сили са унищожили Триполската Топлоелектрическа централа в Киевска област.

И артилеристите

Има нуклеарни бойни глави и за стволни артилерийски оръдия. Известните снаряди с такава бойна глава за артилерийските оръдия включват снаряда 3BV3, който е предопределен за гаубична артилерия с диаметър 152 mm. Той има мощ от 2,5 килотона и може да се употребява от буксируеми и самоходни оръдия от разнообразни типове. Този снаряд е най-компактният тактически нуклеарен снаряд, създаден от Русия, което го прави неповторим измежду сходни муниции. Може да се употребява в боеприпасите на гаубиците Д-20, " Акация ", " Мста-Б ", " Гиацинт-Б ", " Мста-С/СМ ", " Малва " и " Коалиция-СВ ".

За самоходните артилерийски системи " Пион " и " Малка " е създаден 203-мм нуклеарен снаряд РД5-1 с мощ към 2 килотона. За тях са създадени и снарядите „ Саженец ”, „ Перфоратор ” и „ Клещевина ”.

Навремето за 240-мм самоходна минохвъргачка „ Тюлпан “ бяха създадени и атомни мини ZB4 „ Буревестник “ с обхват на пукотевица към 10 километра и активно-реактивни мини ZB11 с обхват 18 километра. Мощността на тези мини беше 2 килотона.

Досие

„ Искандер-М “ е оперативно-тактическа ракетна система, предопределена за заличаване на малогабаритни и районни цели, като огневи оръжия на съперника, системи за противовъздушна и противоракетна защита, командни пунктове и информационни центрове, войски в позиции на централизация и други значими обекти. Оборудвана е с разнообразни типове бойни глави, в това число касетъчни, гориво-въздушни, осколково-фугасни, а също по този начин е кадърен да носи нуклеарни бойни глави. Ракетите на комплекса могат да доближат обхват до 500 км и имат висока акуратност, достигайки кръгова неточност от 5-7 метра.

Ракетата " Кинжал " е хиперзвукова балистична ракета, предопределена да унищожава както стационарни, по този начин и мобилни цели, в това число самолетоносачи и се изстрелва от прехващачи МиГ-31К и бомбардировачи Ту-22М3. Кинжалите доближават скорост до 10 Маха и имат обхват на полета до 2000 км при изстрелване от МиГ-31К.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3404Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед3699Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед14055Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед6711Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12603Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93014Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77176Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76153„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76045 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР