Министерството на енергетиката на САЩ съобщи, че Националната служба за

...
Министерството на енергетиката на САЩ съобщи, че Националната служба за
Коментари Харесай

Пхенян ще засили способностите си за ядрено сдържане след субкритичния тест на САЩ

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви, че Националната работа за нуклеарна сигурност е направила субкритичен тест на полигона в щата Невада, с цел да събере данни за надеждността и успеваемостта на нуклеарните бойни глави, прибавя Българска телеграфна агенция.

" За да се оправим със стратегическата неустойчивост на района и останалата част на света, провокирани от едностранното деяние на Съединени американски щати, (ние) сме принудени да преосмислим ограниченията, нужни за възстановяване на цялостната си позиция за нуклеарно въздържане в границите на личното си суверенно право и вероятните разновидности ", се споделя в известието на КЦНА.

Агенцията не прецизира за какви ограничения става въпрос.

Субкритичните нуклеарни проби не включват нуклеарен гърмеж и не провокират верижна реакция. Съединени американски щати са страна по контракта за възбрана на нуклеарните проби и прекратиха тестванията с нуклеарни гърмежи през 1992 година

Северна Корея е направила шест подземни нуклеарни теста и се счита, че е подготвена за седми, макар че съгласно южнокорейски представители няма признаци за подготовка на тест в директно бъдеще.

Срещу Северна Корея има в действие наказания от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради нуклеарните ѝ проби и поради създаването на балистични ракети, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР