С увеличаването на кибер атаките и компрометираните мрежи и бази

...
С увеличаването на кибер атаките и компрометираните мрежи и бази
Коментари Харесай

ВВС на САЩ молят хакери да разбият мрежата им

С увеличението на кибер офанзивите и компрометираните мрежи и бази данни, възходящ брой компании и организации започнаха да се ориентират към по този начин наречения пенетрейшън тестинг или следено тестване на кибер сигурността си.

За задачата те все по-често наемат хакери и ловци на бъгове, които да открият и рапортуват за пропуски в сигурността против възнаграждение.

Голямата разлика тук е в изискванията, при които се организират тестванията: тестърите нормално са напълно същински някогашни хакери от полу-сенчестия кибер свят, които употребяват напълно същите способи, както и действителните злонамерени хакери, чиято цел е облага или просто увреждане на компанията или организацията.  

Така, следвайки самодейностите “Хакнете Пентагона ” и “Хакнете Армията ”, Департаментът по защитата на Съединени американски щати анонсира новата самодейност “Хакнете Въздушните Сили на Съединени американски щати ”, която има за цел да открие и след това в профил уязвимостите и бъговете в системите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

“За първи път в историята Военновъздушни сили на Съединени американски щати открива мрежите си на сходно тестване, ” разяснява Питър Ким, водещият офицер по сигурността на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. “Ние имаме хиляди опити за навлизане всеки ден. ”

“Наистина ще бъде добре и от огромна изгода да имаме другарски настроени хакери на разположенеие, които да тестват сигурността си и да ни оказват помощ да отстраним пропуските й. ”

Източник: The Hacker News

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР