С успеха си с 3:0 над Чарлтън през седмицата Манчестър

...
С успеха си с 3:0 над Чарлтън през седмицата Манчестър
Коментари Харесай

Как за 4 месеца "Манчестър Юн" стана най-добрият отбор в Англия

С триумфа си с 3:0 над " Чарлтън " през седмицата " Манчестър Юн " освен се класира за 1/2-финалите в шампионата за Купата на лигата в Англия, само че и реализира осма поредна победа в публични мачове.

Респектиращото достижение демонстрира образно възхода на " Юнайтед " под управлението на мениджъра Ерик загар Хаг. Според някои експерти сега " алените дяволи " даже са най-хубавият тим на Острова. Да, тимът сега е на четвърто място в Премиър лийг, само че е единственият, който продължава да води борба за четири трофея - шампионата на Англия, ФА Къп, Купата на лигата и Лига Европа. И по този индикатор е непостижим.

Статистиката е още по-добра за самия Тен Хаг. В началото на работата си той бе остро подложен на критика след загубите в първите два кръга - 1:2 от " Брайтън " и 0:4 от " Брентфорд ". Появиха се даже подозрения дали е подобаващият човек за управител на клуб от сходна големина. Но по-късно 52-годишният нидерландец стартира да постанова своя жанр и философия за прагматичен футбол. И най-много - те последователно се възприеха от играчите.

Вижда се в деяние една от главните хрумвания на Тен Хаг - в случай че успееш да задържиш топката, не е належащо да търсиш бързо гол, а първо да оцениш вариантите в противниковата половина. А извоюваната безусловна победа над към този момент някогашната огромна звезда на тима - Кристиано Роналдо, в допълнение усили респекта към мениджъра.

След упоменатия триумф над " Чарлтън " той към този момент има 20 победи в 27 публични мача отпред на тима. Удивително е, че

 

нито един управител на " Манчестър Юн "

не е стигал толкоз бързо до 20 триумфа.

 

На Жозе Моуриньо му бяха нужни 31 мача, на Луис ван Гаал - 36, на великия Мат Бъзби - 40, на Оле Гунар Солскяер - 42, а на Алекс Фъргюсън - 45.

Нещо повече - през миналия сезон " Манчестър Юн " реализира 20 победи за цялостен сезон във всички шампионати, а в този момент още не сме стигнали средата на януари...

Засега Ерик загар Хаг не дава тип, че се впечатлява от статистиките, като задачата му е да изведе " Юнайтед " до избрани триумфи в края на сезона.

" Този тим би трябвало да се усъвършенства още в доста връзки, с цел да разкрие цялостния си капацитет. Да, удовлетворен съм от постигнатия напредък, само че ние не би трябвало да бъдем прекомерно удовлетворени . Във всеки мач би трябвало да потвърждаваме своята класа ", разяснява мениджърът.

Трябва да се означи, че търпението на Тен Хаг и настойчивостта му в поетия път доведоха до обстоятелството, че " Манчестър Юнайтед " стартира да придобива като че ли най-важното умеене - способността да отваря пространства в противниковата отбрана, даже когато насреща се вижда изключителна централизация. Което е познато от играта на " Аякс " преди под негово управление - тогава нидерландският отбор сполучливо се възползваше от моментите (особено в равносилен мач), в които отбраната насреща се раздира, с помощта на няколко подавания или придвижване без топка.

Връщаме се към

 

опълчването с Кристиано Роналдо.

 

В началото изглеждаше, че Тен Хаг е попаднал в доста комплицирана обстановка. Той е треньор, който във всяко едно изявление натъртва на това, че футболът се базира на груповото взаимоотношение. А му се случи да води тим, в който е най-егоистичният футболист на света . Спомняме си закъснението за предсезонната подготовка, недоволството при промяна, напускането на аварийна пейка преди приключването на мача, откакто е видял, че няма да влезе в игра.

На тези очевидни провокации Тен Хаг отговори с изумително успокоение. Той първо даде да се разбере, че държи да има футболист с качествата на Роналдо, само че откакто е пропуснал част от подготовката, португалецът би трябвало първоначално да остане запаса, до момента в който набере форма. Отказът му да влезе в игра през октомври против " Тотнъм " пък докара до неговото изваждане от тренировките на първия отбор за няколко дни. След това Тен Хаг му даде трети късмет да се потвърди и даже го пусна като титуляр. Но Роналдо не изиска да употребява предоставените му благоприятни условия и се съобщи в тази борба, давайки скандалното си изявление, с ясното схващане за следствията.

От строгите дисциплинарни условия на нидерландеца си изпати и Маркъс Рашфорд. В дуела на 31 декември против " Уулвърхемптън " той бе оставен на аварийна пейка, само че влезе на почивката и даже вкара гола за успеха с 1:0. След мача Тен Хаг имаше късмет да замаже, че това е била тактиката му за мача, само че си сподели истината - Рашфорд е бил осъден да не стартира един мач, защото е просрочен за събиране на тима. Сякаш на всички към този момент е ясно кой командва .

И по този начин - незабелязано " Манчестър Юн " влезе във правилния темп в границите на към 4 месеца (от края на август насам). В момента отборът към момента е четвърти, само че е с равни точки - по 35, с третия и единствено на 4 точки след втория - " Манчестър С ". Впрочем, мениджърът на " Сити " Хосеп Гуардиола завоалирано призна неотдавна, че " Юнайтед " към този момент е прикрит съперник за купата. Към момента това звучи прекалено оптимистично, само че...

А в събота двата отбора ще се изправят един против различен във второто дерби на Манчестър за сезона. Но обстановката към този момент не е идентична с тази от 2 октомври, когато " Сити " стигна до победен триумф с 6:3 над налучкващия игровата си физиономия противник. Определено е по-различна - и повода е Ерик загар Хаг.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР