С указ на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу парламентът на

...
С указ на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу парламентът на
Коментари Харесай

Гръцкият парламент е разпуснат, избори ще има на 21 май

С декрет на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу Народното събрание на страната е разхлабен и са  планувани избори за 21 май. За 1 юни е планувано първото съвещание на новите депутати с полагане на клетва. Така Гърция към този момент публично е в избирателен интервал, в който всички министри остават на постовете си, като се изключи вътрешния.

 

В началото на акцията претендентите за новия парламент през днешния ден са на черква, тъй като е празникът на свети Георги, отбелязван и от въоръжените сили на страната.

 

Предизборната акция през днешния ден е в църквите, където на литургия са водачите на партиите и претендентите за депутати. Поводът е  днешният огромен празник Гергьовден, който гръцката православна черква отбелязва на 23 април.

 

Всички църкви са празнично украсени, а тези, които имат храмов празник притеглят доста вярващи. Опашки има за поклонение пред иконата на Свети Георги. На островите се организират шествия на брега на морето с молебствия за здраве на моряците.

 

В армията също тържествено се отбелязва днешния празник.

Именници през днешния ден в Гърция са Георгиос и Георгия, които посрещат посетители през целия ден. Пече се обичайното гергьовско агне за здраве на имениците.

 

Инфо: БНР

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР