С цел намаляване броя на пътните произшествия с пешеходци и

...
С цел намаляване броя на пътните произшествия с пешеходци и
Коментари Харесай

При спецакция: Над 400 нарушения на пътя в Сливенско

С цел понижаване броя на пътните катастрофи с пешеходци и надзор на скоростта на територията на ОД на МВР-Сливен, от 22 до 27 януари, е извършена профилирана интервенция, разпоредена от Главна дирекция „ Национална полиция”.
Екипи на пътна полиция и районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили надзор в регионите на кръстовища, основни улици и бул. в общинските центрове.
В рамките на интервенцията са тествани 1395 транспортни средства и 1881 пешеходци, водачи и пасажери в коли. Установени са 405 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 89 акта и 316 фиша.
В рамките на интервенцията са глобени 68 пешеходци, които са открити да пресичат на неопредели за това места, което е основало действителна причина за пораждане на произшествия.
За лишаване на преимущество на пешеходци са формирани два акта. За нарушение на пътни знаци, маркировка и забраняващ сигнал на светофарните уредби са глобени 78 водачи и пешеходци.
Заснети са 190 нарушавания на скоростта. Връчени са 103 електронни фиша. В хода на акцията са открити четирима неправоспособни, седем водачи с алкохол и трима, използвал опиати.
При реализиране на ежедневния надзор по пътна сигурност полицейски чиновници на РУ-Сливен са открили трима водачи, които са направили маловажни нарушавания на Закона за придвижване пътищата, заради неведение и непознаване разпоредбите за придвижване.
Свидетелствата за ръководство на МПС са им отнети със заповеди за налагане на насилствена административна мярка, до сполучливо полагане на проверовъчен изпит. И трите заповеди са доказани от съда, след развой на обжалване.
Екипи на РУ-Сливен не престават осъществяването на инспекции за техническата редовност на автомобилите; смяна в структурата / светлини, липса на шумозаглушители, затъмнени стъкла, сложени спомагателни детайли на автомобила и други/; надзор, по отношение на държанието на пешеходците;а определяне на водачи, използвали алкохол и опиати.
По предписание на шефа на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички механически средства за надзор на скоростта са в употреба и ще наблюдават за съблюдаване на скоростните режими в секторите с нараснала централизация на пътни катастрофи и през февруари.
Контрол по сигурност на придвижването се реализира и в дребните обитаеми места и общинските пътища. Следи се за рисково държание при шофиране-рисковано изпреварване, придвижване в насрещното платно, неспазване на преимущество, приложимост на алкохол и упойващи субстанции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР