С трета българска победа завърши вторият състезателен ден на международния

...
С трета българска победа завърши вторият състезателен ден на международния
Коментари Харесай

Три български победи във втория ден на Странджа

С трета българска победа приключи вторият спортен ден на интернационалния боксов шампионат " Странджа ", провеждащ се в столичната зала " София ". Кристиян Николов дебютира на сцената по най-хубавия вероятен метод и направи чудесно усещане с представянето си, нищо че още не е част от националния тим.

Николов завоюва с единомислещо съдийско решение - 30-27, 29-28, 30-27, 30-27 и 29-28 против сърбина Милослав Савич в категория до 75 кг за наслада на своите другари, които го подкрепяха по трибуните, дружно с другите ни представители в шампионата.

В идващия втори кръг Николов ще се изправи против коравия англичанин Карл Мани Фейл на 16 февруари във вечерната сесия, започваща от 18:30 часа.

В първия рунд Кристиян чудесно организираше офанзивите си, а съперникът му разчиташе главно на леви ъперкъти и ескиважи, само че изяде много леви крошета от ръкавицатана българина. Винаги когато левият прав на Савич попадаше задачата във втората част, Николов отговаряше с комбинации и най-много пласираше тежки леви крошета. Той контролираше напълно разположението на двамата на кръга и главно притискаше съперника си до въжетата. В последните секунди на частта Савич вкара добър десен прав в главата на българина. Третият рунд бе равносилен и двамата се впускаха в чести замени, само че повече чисти попадения записва Кристиян и съдиите напълно обикновено му присъдиха успеха.
 Най-важното от първия ден на
Най-важното от първия ден на " Странджата "

Вижте най-значимите акценти

Кристиян Николов от ЦСКА е измежду четиримата ни дебютанти на " Странджа ", дружно с Иван Атанасов, Рами Киуан и Венсан Киркоров. Той има сребро от Държавното лично-отборно състезание за младежи в Пловдив 2017.

По-рано различен българин - Мартин Петров - позволи проваляне в същата категория с единомислещо съдийско решение от шведа Адам Шартоа. Съдиите отсъдиха 30-27, 30-25, 30-25, 29-28 и 30-26, като единствено един от съдиите му е присъдил първия рунд, а другояче реферът на кръга му отброяваше в края на втория и средата на третия.

Другият ни представител в категорията Ками Риуан завоюва също през днешния ден своята борба против турчина Хайри Утку Ердоган и също ще се боксира във вечерната сесия на 16-и.

Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат " Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала " София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР