С традиционния военен парад в Атина в Гърция се отбелязва

...
С традиционния военен парад в Атина в Гърция се отбелязва
Коментари Харесай

Гърция отбелязва националния си празник

С обичайния боен церемониал в Атина в Гърция се отбелязва националният празник на страната – годишнината от началото на Гръцката гражданска война през 1821 година, оповестяват гръцките медии, осведоми Българска телеграфна агенция.

Преди парада президентът Катерина Сакеларопулу сервира венец пред Паметника на незнайния боец в столицата. За първи път в парада вземат участие немските бойни машини „ Мардер “, които Гърция получи в подмяна на машините БМП-2 руско произвеждане, които се съгласи да съобщи на Украйна, написа „ Катимерини “. Също за първи път обществеността вижда онлайн изтребителите F-16 Viper, доставките на които започнаха от Съединени американски щати предходната есен. Парад на военни елементи се организира и в доста други градове на Гърция. Освен това фрегатата „ Темистоклис “ и патрулният ракетен катер „ Каратанасис “ са дебаркирали в пристанището Пирея и са отворени за визити от жителите.

Поздравителни адреси бяха изпратени до Гърция от доста страни по света. Заслужава да се спомене особено писмото, което изпрати турският външен министър Мевлют Чавушоглу на гръцкия си сътрудник Никос Дендиас. В него Чавушоглу поздравява гръцката страна във връзка на националния празник и показва, че добросъседските връзки, които сега съществуват сред Гърция и Турция, ще се укрепят в бъдеще. Турският външен министър декларира решимостта си да работи за развиването на актуалната положителна динамичност в връзките сред двете страни.

Чавушоглу още веднъж показва признателност на гръцкото държавно управление и гръцкия народ за солидарността и помощта, която оказаха на Турция след разрушителните трусове при започване на февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР