С тържествена заря-проверка на площад Централен“ завършиха честванията в Пловдив

...
С тържествена заря-проверка на площад Централен“ завършиха честванията в Пловдив
Коментари Харесай

Заря за Трети март в Пловдив

С тържествена заря-проверка на площад „ Централен “ приключиха честванията в Пловдив на Националния празник на България. Участие в нея взеха военни формирования от пловдивския гарнизон, а публично слово произнесе командирът на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ на Българската войска генерал-майор Явор Матеев.

„ В дни като днешния ние всички би трябвало добре да осъзнаваме, че Освобождението не е еднократен акт, а дълъг исторически развой. Че свободата е на първо място дълг и отговорност за всеки един от нас към днешния и утрешния ден на България. И дано всеки наш предстоящ ден бъде огрян с гордостта и отговорността, че България е една от най-древните страни в Европа, че нашият народ е дребен, само че самоуверен и неотстъпчив, минал през жестоки премеждия, само че постигнал и велики победи “, съобщи в речта си генерал-майор Явор Матеев.

Сред присъстващите публични лица бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев, Н. В. Пр. пловдивският митрополит Николай, зам.-кметът по превоз Савина Петкова, общински съветници. Водещ на тържествената заря-проверка бе артистът Петър Тосков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР