С решението си правителството упълномощава министъра на транспорта, информационните технологии

...
С решението си правителството упълномощава министъра на транспорта, информационните технологии
Коментари Харесай

Българо-китайски консорциум поема летище Пловдив

С решението си държавното управление упълномощава министъра на превоза, осведомителните технологии и известията да подписа концесионния контракт в двумесечен период от влизането в действие на Решението, заяви пресслужбата на кабинета.

Концесията е за 35 години, като за този период концесионерът се задължава да осъществя вложения в обекта в размер на 79 083 000 евро. Средствата са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, както и създаване на нови уреди.

След приключването на гратисния интервал от 48 месеца, за всяка календарна година концесионерът ще прави заплащане, което се състои от закрепена и променлива част. Фиксирана част е в размер на 600 000 лв. без Данък добавена стойност, а променлива част съставлява 6 на 100 от общия размер на чистите доходи от всички действия за съответната година, свързани с използването на обекта на концесията.

Процедурата за отдаване на концесия на летище Пловдив е открита на 16 януари 2017 година

Единият от участниците в Обединението, несъмнено за концесионер, HNA Group ( "Хайнан Груп ") все още разполага с почти 145 милиарда $ активи, над 90 милиарда $ доходи годишно и с над 410 000 чиновници по целия свят. Дейностите на компанията са в разнообразни сфери, като главно са съсредоточени в авиацията, технологиите, туризма, финансите, нововъведенията и логистиката.

"Хайнан Груп " ръководи 14 самолетни компании с над 1250 самолета, като оперира 13 летища и над 1000 вътрешни и интернационалните линии. Годишно компанията транспортира над 100 милиона пасажери до над 260 града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР