С решение на правителството политическа партия Продължаваме промяната“ получава правото

...
С решение на правителството политическа партия Продължаваме промяната“ получава правото
Коментари Харесай

Габриел не присъства на днешния МС, правителството в оставка даде два имота на ПП в центъра на София

С решение на държавното управление политическа партия „ Продължаваме промяната “ получава правото на прилагане на два държавни парцела в София – един за реализиране на административните потребности на централното управление на партията, както и един за локалната конструкция в столицата, според Закона за политическите партии.

Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет след днешното съвещание на държавното управление в оставка на Николай Денков. На съвещанието не участва вицепремиерката от ГЕРБ Мария Габриел.

Единият от парцелите се намира на ул. „ Христо Белчев “ № 8 в регион „ Средец “, а вторият – на бул. „ Витоша “ № 12 в регион „ Триадица “. На втория адрес бе централата на партията на Таня Дончева.

Политическа партия „ Продължаваме промяната “ дава отговор на законоустановените предпоставки за основаване на безплатно право на прилагане върху парцелите – частна държавна благосъстоятелност за период от 10 години или до момента в който дава отговор на законовите условия за тяхното прилагане, обясниха от държавната пресслужба.

Партията заявява, че разполага с нужния финансов запас за стопанисване на парцелите, като същите ще бъдат употребявани единствено за облекчаване на нейните потребности, няма да бъдат преотдавани чартърен и преотстъпвани за прилагане, както и че в тях няма да бъде реализирана икономическа активност.

В решението на Министерския съвет е планувано регионалният шеф на област София да създаде механизъм за надзор, посредством който да реализира периодически инспекции за осъществяването на изискването, при което се дават парцелите, както и да ползва плануваните в Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност наказания при положение на несъблюдение.

Първоначално офисът на Политическа партия бе на столичната улица „ Чаталджа “ в постройка, която бе благосъстоятелност на Асен Василев. Там жилище имаше и депутатът Даниел Лорер. След продажбата на тази постройка, партията нае офис на жълтите павета.

Източник:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР