С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател

...
С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател
Коментари Харесай

Уволниха шефа на Агенцията за българите в чужбина

С решение на държавното управление Петър Харалампиев е освободен като ръководител на Държавната организация за българите в чужбина. Длъжността краткотрайно ще бъде изпълнявана от заместник-председателя на Агенцията Димитър Владимиров до определянето на нов титуляр. Правителственото решение, препоръчано от министър-председателя Бойко Борисов, е признато неприсъствено, оповестиха от държавната пресслужба.

На 29 октомври Специализираната прокуратура влезе в постройката на Агенцията за българите в чужбина по следствие на схеми за продажба на българско поданство. Обвинения бяха повдигнати на четирима, в това число и на Харалампиев. Той е упрекнат за взет рушвет от 5000 евро и търговия с въздействие в пет случая за по 350 евро на човек.

Впоследствие спецсъдът почете желае на прокуратурата и реши арестуваните да останат за непрекъснато в ареста. В правосъдната зала стана известно, че единият от главните очевидци на прокуратурата е Димитър Владимиров, който в този момент е определен за краткотраен началник на организацията.

Петър Харалампиев бе назначен на поста по предложение на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов. Партията на Каракачанов се разграничи от Харалампиев, а вицепремиерът изрично отхвърля изказванията, че Вътрешна македонска революционна организация има връзка и се устоя от скица за продажба на българско поданство.

Подобни изказвания направи някогашната директорка на дирекция "Българско поданство " към Министерството на правораздаването Катя Матева. Матева твърди, че има доказателства за изказванията си, само че до момента обществено не е представяла такива.

И президентът Румен Радев, и отрасловият вицепремиер Валери Симеонов оповестиха, че всички сигнали до тях за нередности в Агенцията за българите в чужбина са били препратени до ДАНС и прокуратурата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР