С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на

...
С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на
Коментари Харесай

Булгартрансгаз получава 55 млн. лв. по Механизма за свързване на Европа за модернизация и разширение на българската газопреносна мрежа


С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на Европа се отпускат 27,184 млн. евро безплатна финансова помощ за плана " Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската преносна система - Фаза 2 " на " Булгартрансгаз " ЕАД, оповестиха от сдружението.

Дейностите са за рехабилитацията на два сектора от северния полупръстен на газопреносната система с обща дължина към 81 км. Това са секторите " Оценка за съвместимост Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово " с дължина 58 км и " Оценка за съвместимост Вълчи дол - КВ Преселка " с дължина към 23 км, показаха от Булгартрансгаз.

Средствата са за доставка, строителство и въвеждане в употреба на двата сектора, както и за обвързваните с това действия по строителен контрол. С рехабилитацията на секторите ще се подсигурява по-сигурен и благонадежден транспорт на природен газ. Предвижда се дейностите по рехабилитация на секторите да се извършват в интервала януари 2019 - юни 2022 година, допълниха от сдружението.

Основната цел на плана от общ интерес " Рехабилитация, рационализация и уголемение на българската преносна система - Фаза 2 " е адаптиране на газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз " ЕАД към проектите за развиване на инфраструктурата в района. По този метод ще се обезпечи техническа опция за транспорт на спомагателни количества природен газ през територията на страната, постъпващи през съществуващите и нови входни и изходни точки като интерконекторите Гърция - България, България - Сърбия, концепцията за създаване на Газов хъб " Балкан ", както и проектите за уголемение на ПГХ " Чирен ", написа в известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР