С разпространението на вегетарианството бургерите без месо взеха да набират

...
С разпространението на вегетарианството бургерите без месо взеха да набират
Коментари Харесай

Ето как да направим съвършения безмесен бургер

С разпространяването на вегетарианството бургерите без месо взеха да набират все по-голяма известност. Вече можете да откриете сходни вегетариански сандвичи в заведенията за бързо хранене, само че бихте могли да си ги приготвите и вкъщи, водейки се само от личните си желания.

Главна в роля при вегетарианските бургери (също като при месните) заема кюфтето от зеленчуци. Него можете да извършите от картофи, нахут, леща, грах, цвекло или други зеленчуци.

С подобаващи подправки като куркума, кимион, черен пипер, чубрица, лук, чесън ще му придадете благоухание, присъщо и на класическото кюфте. Така че усетът няма да се разграничава изключително.

Другият значим миг е изборът на хлебче. Ако не ви се губи време да занапред да изпичате такова, умерено можете да употребявате и от най-обикновените питки, които ще ви предложат в питателните вериги или пекарните.

Сосът към бургера също е от голяма важност. Освен добре познатия кетчуп можете да употребявате горчица, вегетарианска майонеза или някой по-нетрадиционен сос от тайландската кухня да вземем за пример.

За гарниране на към този момент приключения сандвич пък чудесна работа ще ви свършат положителните остарели пържени картофки.

След като уточнихме кои са основните моменти в приготвянето на съвършения вегетариански бургер, желаеме да споделим с вас и една зашеметяваща рецепта, въодушевена от тематиката. Тя е лесна за осъществяване и е подобаваща даже за начинаещи кулинари.

Вегетариански бургер

 Вегетариански бургери

Необходими артикули: 4 дребни питки, 1 консерва сварен нахут, 1 консерва сварена леща, 2 скилидки чесън, 1 глава лук, брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. куркума, 1 ч.л. черен пипер, сол, зехтин, 1 лимон, зелена салата

Начин на подготвяне: Нахута и лещата пасирайте до приемане на пюре. Към тях прибавете скълцаните на ситно чесън и лук, струйка зехтин, сока на лимона и другите подправки.

Сложете към 3-4 с.л. брашно, едвам сгъстите сместа, и да можете да моделирате кюфтенца от нея. Разбъркайте добре. С помощта на лъжица направете сплескани топчета и ги поставете върху хартия за печене в тава.

Печете в загрята фурна към 10-15 минути на 200 градуса. След като кюфтенцата от нахут потъмнеят, ги извадете да се охладят. След 20 минути към този момент можете да ги отстраните от хартията.

Преминете към питките, като ги разполовите и запечете леко на изсъхнал тиган. Гарнирайте с приготвените вежди кюфтенца, зелена салата и сос по желание. Ето че вашият апетитен вегетариански бургер е подготвен!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР