С различни програми в Гърция компенсират цените на тока -

...
С различни програми в Гърция компенсират цените на тока -
Коментари Харесай

В Гърция се финансира смяна на остарелите електроуреди

С разнообразни стратегии в Гърция компенсират цените на тока - подкрепят социалнослаби жители и финансират промяна на остарелите електроуреди.

Целта е да се понижи потреблението на електрическа енергия в идващите години.

В Гърция не престават помощите за високата цена на тока и през месец февруари,съобщи министърът на финансите Христос Стайкурас.

Помощите се разпределят сред частните консуматори и фирмите.

Министерството на енергетиката задейства нова стратегия за подмяна на остарелите електроуреди с нови, като гръцките фамилии имат право да се възползват за закупуване до три електроуреда. Ваучерите покриват до 50% от цената на новите. Целта на програмата е да се понижи потреблението на електрическа енергия в идната година.

С 10 милиона евро държавното управление финансира общини по програмата „ Дом и работа “. Тя е ориентирана към бездомни, които са в сериозно положение. Заплаща им се квартира, битови разноски и заплата в границите на година за работа към разнообразни компании. Общините включиха към финансиране и майки с деца, които са под протекция.

Опозицията упорства за незабавни ограничения и таван на цените на стоките от първа нужда, както и да се понижи акциза върху горивата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР