С присъда на Габровски окръжен съд, М.К.- поданик на Обединеното

...
С присъда на Габровски окръжен съд, М.К.- поданик на Обединеното
Коментари Харесай

Осъдиха 44-годишен поданик на Обединеното кралство за подкуп на полицейски служител

С присъда на Габровски областен съд, М.К.- гражданин на Обединеното кралство, е приет за отговорен за това, че на 26.12.2021 година в гр. Габрово, дал подкуп-пари в размер на 140 лв. и 10 евро на полицейски орган от „ Охранителна полиция “ при районно управление (на МВР) на МВР-Габрово, с цел да не извърши дейности по работа и да прекрати полицейски инспекция.

М.К. е приет за отговорен и за това, че на същата дата в гр. Габрово е управлявал лек автомобил “Нисан “ с централизация на алкохол в кръвта 1,59 промила, открита по надлежния ред с техническо средство “Алкотест Дрегер “.

След извършено пред Окръжен съд-Габрово кратко правосъдно разследване при изискванията на член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, за осъществените закононарушения по член 304а, във вр. с чл.304, ал.1 от Наказателен кодекс и член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс, на подсъдимия е наложено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 10 месеца, чието осъществяване е било отсрочено за период от 3 години, както и санкция в размер на 1000 лв.. Подсъдимият е бил лишен от право да ръководи моторно-превозно средство за период от 8 месеца, а предметът на закононарушението е лишен в интерес на страната.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в 15-дневен период от постановяването ѝ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР