С представянето си през 2015 г., ориентираният към сигурността Granite

...
С представянето си през 2015 г., ориентираният към сигурността Granite
Коментари Харесай

SIKURPhone – една крепост, която трудно може да бъде превзета

С представянето си през 2015 година, насоченият към сигурността Granite Phone прикова интереса на немалка част от потребителите. Сега екипът на компанията Sikur се завръща с ново предизвикателство за съперниците си - SIKURPhone от последващо потомство – първият изцяло криптиран смарт телефон, който обезпечава даже опция за безвредно предпазване на криптовалути. От компанията възнамеряват в началото да пуснат на пазара в Съединени американски щати едвам 20 000 единици, като предварителните продажби, на промоционалната цена от 799 $, стартират от 27 февруари.

Прочетете още: Предубеден ли е софтуерът за лицево различаване към другите раси и полове?

Самият телефон разполага с 5.5-инчов HD екран, подсигурен с Gorilla Glass, 4GB RAM, 64GB място за предпазване, 13-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна камера и батерия от 2800 mAh. SIKURPhone също по този начин поддържа пръстова идентификация, за която от компанията настояват, че ще може да ви помогне да възстановите персоналните данни, в случай че устройството се изгуби или забравите паролата си. Новата разработк на Sikur разчита на Android OS и всички приложения на трети страни би трябвало да бъдат тествани и доказани от компанията-производител, преди да бъдат пуснати разполагаем на потребителите.

Когато истинският Granite Phone излезе на пазара, той всъщност беше насочен най-вече към държавни и корпоративни консуматори, само че устройството бързо завоюва доста мощни позиции и в сегмента на ежедневните консуматори. Сега, SIKURPhone прибавя предпазен електронрн портфейл за криптовалути, подсилена операционна и информационна система и тествани приложения на трети страни. " Сигурността на информацията е една от нашите най-силни страни ", разяснява изпълнителният шеф на компанията-производител Кристиано Иоп и прибавя: “Успяхме да го създадем със сигурността на браузъра и известията, след което си зададохме въпроса: “Защо да не го създадем и с криптовалутите?”. Съхраняваме ключовете на оптимално несъмнено място в нашия облака. За взаимни отстъпки с сигурността на данните не може да става и дума.”

За равнищата на сигурност, на които се радва SIKURPhone, приказва и обстоятелството, че на тестванията през ноември и декември устройството е подложено на допустимо най-сериозните проби и, все пак, отбраната му е издържала на натиска на хакерите.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР