С предложението за връщане на хартиените бюлетини БСП показва, че

...
С предложението за връщане на хартиените бюлетини БСП показва, че
Коментари Харесай

Светослав Живков: Хартиените бюлетини ще върнат хаоса в изборите

С предлагането за връщане на хартиените бюлетини Българска социалистическа партия демонстрира, че " възможни предварителни парламентарни избори не са надалеч на хоризонта, най-малко в техните предвиждания ". Това мнение изрази пред БНР Светослав Живков, историк, специалист по изборни системи и учител в СУ " Св. Климент Охридски ".
" Не желая да кажа, че Българска социалистическа партия желае да предизвика предварителни избори, а че те считат, че такива избори са вероятни прекомерно скоро. В България, когато се вършат сходни оферти, те постоянно се вършат в навечерието на парламентарни избори . "

Живков означи рекордно ниската изборна интензивност на последните избори и особеностите на електората на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Според него евентуалното връщане на смесения модел ще отстрани евентуалните изгоди както от машинното, по този начин и от хартиеното гласоподаване и ще мултиплицира отрицателните резултати.

" При този разбъркан избор трите съществени цели, които се преследваха с въвеждането на машинното гласоподаване, евентуалните позитивни резултати ще бъдат изцяло обезвредени. "

Най-вероятно ще имаме още веднъж " този безпорядък ", който имахме при предходни избори , предвижда специалистът в предаването " Преди всички ".

" Не на последно място, това ще върне още веднъж казуса с невалидните бюлетини . "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР