С празнично слово, полагане на венци и цветя, изпълнение на

...
С празнично слово, полагане на венци и цветя, изпълнение на
Коментари Харесай

Пловдив чества 115-та годишнина от Независимостта на България! Вижте програмата

С празнично слово, полагане на венци и цветя, осъществяване на Духов оркестър – Пловдив с диригент Николай Гешев и атрактивна възстановка на събитията от 1908 година на Комитет „ Родолюбие “,  на 22 септември в Пловдив ще бъде празнувана 115-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България.  Церемонията ще се състои на пл. „ 22 септември “ (градинката на Гроздовия пазар), където се намира Колоната на Независима България.  Началото е в 11.30 часа . Организатор е община Пловдив, събитието е част от Културния календар на града.
Прочетете още
Слово  ще произнесе доктор Стефан Шивачев – историк, създател на изявления за историята на Пловдивския край, началник на интернационалните и национални планове, някогашен дълготраен шеф на Регионалния исторически музей,  водещ  ще е Златко Павлов.

Програмата на празника стартира още  в 10.00 часа  с молебен в храм „ Света Неделя “ и в 10.30 часа с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град, до Източната врата. Двете събития се провеждат обичайно от  Сдружение „ Петко Каравелов “ Пловдив.

Пловдивското певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев “ също се включва в отбелязването на Деня на българската самостоятелност с концерт в Стария Пловдив. На 22 септември от 11 часа на площада над Хисар капия най-старият всемирски хор в България ще показа стратегия от възрожденски и фолклорни песни, аранжирани за многогласно осъществяване.  Диригент е Илиян Тиганев. 

22 септември 2023  година

10.00 ч.   -  Молебен в храм „ Св. Неделя ”, проведен от Сдружение " Център Петко Каравелов "

10.30 ч. -    Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов на едноименния площад в подножието на Стария град (до храм „ Св. Неделя ”), проведено от Сдружение " Център Петко Каравелов "

11.00 ч. - Концерт на Пловдивското певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев “ на площада над Хисар Капия, Стария град. Диригент Илиян Тиганев.

11.30 ч. - Тържествено отбелязване на 115-та годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Участва: Духов оркестър - Пловдив, комитет „ Родолюбие ”, Слово: доктор Стефан Шивачев, водещ  Златко Павлов

Място: Колоната на Независимостта на пл. „ 22 септември ”, (градинката на Гроздовия пазар)

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР