С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът

...
С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът
Коментари Харесай

Министър Василев: С повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт


С повече от 100 млн. лв. ще бъде повишен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 огромни инфраструктурни плана. Това съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев в студиото на " Тази неделя ".

" В централен бюджет тази година ще бъдат планувани още 100 млн. лв. за инфраструктурни планове, свързани със спорта, което прави повече от 100% нарастване за бюджета за спорт. С Асен Василев сме го прецизирали. Тези още 100 млн. лв. през юни, в случай че се наложи, ще " светнат ", с цел да ги видят всички жители. 15 млн. лв. са за залата в Бургас. Тя би трябвало да бъде приключена, само че не преди да минат всички институции у нас и да видят за какво е " глътнала " 65 млн. лв.. Останалите 2 млн. лв., които остават, са за планиране на два плана с обща стойност стотици милиони ", съобщи Василев.

Снимка: Ладислав Цветков


" Арена Бургас " се строи повече от 7 години и би трябвало да бъде хазаин на мачовете на волейболния мъжки народен тим за европейското състезание през 2023 година

" Бюджетът за спорт тази година е повече от 100% повишен. Изпълняваме заложените в съдружното съглашение осъществяване на 4 инфраструктурни плана. Първият го започваме с планиране напълно скоро. Другите са за модернизиране и строителство на Национална спортна база, обвързвана със собствеността на Министерството на спорта. Ще бъде доста забавно. Нещо, което 30 години не е правено, стартира в първата година на този мандат ", сподели още министърът.

Снимка: Фейсбук


Той посочи, че е изгладил връзките с президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева и Василев влязоха в словесна престрелка преди дни поради финансирането на федерацията, а след диалози заявиха, че ще продължат да работят дружно.

" Думата " комфорт " беше употребена от мен във връзка срещата с федерациите, които са от Първа категория - олимпийските федерации и груповите спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която сподели, че нейната федерация не се е употребила с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е обвързвано с резултатите, които реализира. Това е справедлив критерии и ние не можем да го отречем никога. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт. Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани и на фона на останали федерации за спортове, които са обичайни, комфортът е доста огромен там. Аз нямам доверие тя да се дефинира като " угодничав прислужник на мафията ". Не съм имал нея поради. Кранчетата стопират. Рязко, а не поетапно ", безапелационен е министърът.

Василев отговори и на някогашния министър-председател Бойко Борисов, който съобщи след абсурда: " Кръстникът на мафията се обади и им сподели " я бързо се оправяйте, тъй като не може по този начин да става с две огромни групи фенска маса ".

Снимка: Lap.bg


" Вече отговорих в едно друго предаване, че ние с госпожа Раева сме прецизирали връзките си, без да има някой нужда да ни сдобрява. Всеки си знае с какво се занимава и какви са неговите пълномощия и оттук насетне професионалните ни връзки няма да бъдат наранени по никакъв метод. ", сподели той.

Василев посочи, че данните, че козирката на Сектор " А " на стадион " Георги Аспарухов " ще костват повече от самия бранш са му обявени от основния проектант на София.

Снимка: БГНЕС


" Категорично има мафия в българския спорт. Тази същата, която дълги години владееше страната, неизбежно е направлявала и големи запаси в българския спорт. До момента! От тук нататък започваме процедура по изчистване по всички посоки - търговски сдружения, Български състезателен тотализатор, единствено министерство на спорта и неговите запаси, администрация ", сподели още Василев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР