С поредното отворено и остро писмо се обърнаха от Асоциация

...
С поредното отворено и остро писмо се обърнаха от Асоциация
Коментари Харесай

Езикови центрове: Заслужен ли е поредният шамар за образованието?

С следващото отворено и остро писмо се обърнаха от Асоциация на езиковите центрове в България до здравния министър Стойчо Кацаров и основния държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. " Заслужен ли е следващият пестник за образованието на българските деца ", питат школите, предизвикани от последните изказване на Кунчев, че в разгара на новата Коронавирус вълна.

" Изказваме нашето остро противоречие с следващия опит за демонизиране на българския неофициален учебен бранш и посочването му като основен провинен за разпространяването на Ковид 19 в обществото, и по-специално в българските учебни заведения. Смятаме, че това е говорене " наизуст ", в резултат на непознаване на метода ни на работа, макар изпратените от нас многочислени писма до институциите, в които обясняваме в детайли по какъв начин работим и какви ограничения за отбрана на здравето на децата и учителите съблюдаваме ", декларират от Асоциацията на езиковите центрове. Оттам се чудят дали писмата въобще стигат до здравния министър, или центровете просто са " нормалните обвинени ", тъй като подвигат минимум звук.

Оттам за следващ път повтарят твърдението си, че времето, което децата прекарват в проучване на основни пълномощия в центровете, е евентуално най-безопасният сегмент от тяхното всекидневие, по ред аргументи - децата прекарват при тях приблизително по 2-3 астрономически часа седмично - повече от времето, в което те са градския превоз, в заведения за хранене и други, при тях няма междучасия, с цел да няма контакт сред децата, безусловно всички ученици и учители носят маски, децата в клас са най-много по 10, на нужното разстояние едно от друго, съблюдава се изискването за незасичане на паралелки при вход и излаз, също така равнищата на имунизация измежду техния личен състав надминават тези в държавните учебни заведения.

" Ако това не е задоволително, с цел да разберете за какво не одобряваме да бъдем обявявани за провинен за разпространяването на Ковид 19, ви КАНИМ НА ОТКРИТ УРОК в комфортно за вас време, с цел да разберете какви свръх старания поставяме, с цел да не изостават българските деца в развиването на една от най-важните пълномощия в актуалния свят - езиковата ", споделят центровете. " След толкоз приказки, че учебните заведения ще бъдат затваряни последни, не щеш ли отново ставаме очевидци на същото. Или просто нас още веднъж не ни считат за част от българското обучение? ", възмущават се те.

От Асоциацията твърдо заявяват, че езиковите центрове в България не са " търговците в храма ", а са неизменима и значима част от българското обучение. " Не забравяйте, че измежду децата, които ние приготвяме през днешния ден, са и лекарите, на които вие ще разчитате на следващия ден! ", пишат оттова и упорстват да се преосмисли " демонизирането на езиковите центрове ", както и да не се налага забрана за работа в присъствена среда, при съблюдаване на настоящата заповед за осъществяване на образование в просветителните институции от неофициалния бранш.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР