С поредицата за приключенията на Лиско Борис Априлов създава литературно

...
С поредицата за приключенията на Лиско Борис Априлов създава литературно
Коментари Харесай

Издателство Ракета тръгва с три книги с творби на Борис Априлов

С поредицата за приключенията на Лиско Борис Априлов основава литературно съзвездие, почтено за компания на класики като " Мечо Пух " и " Пипи Дългото чорапче ". Историите за лисичето, обичани и на деца, и на възрастни, още веднъж оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а " Приключенията на Лиско в гората " е първата книга от поредицата, която разгласява издателство " Ракета ".

Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, в никакъв случай не трябва да се отчайва. Ето за какво, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни воин е мъничко изплашен, само че и безпределно изумен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора организират свое следствие с безчет непредвидени обрати, с цел да разплетат мистерията с изгубването на любопитното лисиче.

Още две книги с подписа на известния публицист, хуморист и драматург Борис Априлов пусна новото издателство на пазара. " Великата суетност " е читателско гурме за феновете на драматургично овкусените текстове, а написаният преди 40 години психически разказ звучи настоящо и през днешния ден с общочовешката си теза: когато си вършим автопортрет, доста по-малко приличаме на себе си, в сравнение с облика, към който се стремим. Така издателите показват " Великата суетност ".

Представете си по какъв начин ви разсънват с новината, че шейсет мъже ви чакат, подготвени на всичко за вас. А в този момент забравете за развлекателните сюжети, които може да произтекат от горната нереалност. Историята в тази книга е за любовника, който умее да обича, само че не и да участва. Както и за създателя, който се продава добре, само че не се е потвърдил пред самия себе си. А може би и за всеки, който крие страховете и комплексите си, до момента в който живее с трескавия блян да се трансформира в по-добра своя версия.

Сборникът с разкази " Сладка морска сол " предлага да отпием от любовта на Борис Априлов към солената вода с истории за бивалия и небивалия живот на Българското Черноморие сред 50-те и 80-те години на предишния век. Компания ще ни вършат риболовци и лентяи, гларуси с жълти бански, почиващи, които не могат да си почиват, деца с безбрежни фантазии, влюбени полякини и един мъж с очила, който следи, усеща и написа. Предстои ни още една вълнуваща среща с прозата на Борис Априлов за възрастни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР