С поредица от разговори беше съпътствано посещението на Корнелия Нинова

...
С поредица от разговори беше съпътствано посещението на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова покани лидера на ПЕС да посети България

С поредност от диалози беше придружено визитата на Корнелия Нинова в Порто, Португалия, по покана на премиера на Португалия и водач на португалските социалисти Антониу Коща във връзка честването на 50 години от основаването на партията.
Председателят на Българска социалистическа партия възобнови поканата си към новоизбрания водач на ПЕС Стефан Льовен да посети България, като това може да бъде част от подготовката на европейските социалисти за идните европейски избори. В Португалия Льовен още веднъж съобщи упоритостта си ПЕС да стане първа мощ през 2024 година и да има решаваща роля в развиването на Европейския съюз през идващия мандат на европейските институции.
С Мария Василиаду, вицепрезидент на кипърските социалдемократи, бяха разисквани позициите на двете партии по обществените проблеми в двете страни и по външнополитическите провокации, като беше открито съвпадане на вижданията за търсене на дипломатическо решение за  войната в Украйна. Нинова и Василиаду се договориха в близко бъдеще да се реализира замяна на визити на делегации от двете партии. 
Корнелия Нинова беседва и с ръководителя на Унгарската социалистическа партия Агнес Кунхалми за политическата обстановка в двете страни, напъните за основаване на държавно управление в България и вероятността за усилване на координацията сред левите партии от Централна и Източна Европа по най-важните за европейските жители въпроси - обществената политика, икономическото развиване и постигането на мир в Украйна. С Мария Жоао Родригес, ръководител на Фондацията за европейски прогресивни проучвания, бяха разисквани опциите за замяна на експертни мнения и присъединяване в полемиките в Българска социалистическа партия по новата стратегия на партията.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР