С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски гражданството на Мездра

...
С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски гражданството на Мездра
Коментари Харесай

И Мездра почете паметта на Васил Левски /снимки/

С поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски поданството на Мездра означи 148-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата, оповестиха от локалната администрация.
Възпоменателната демонстрация, уредник на която бе Община Мездра, почетоха представители на Общинската администрация и съвет, ученици на детски градини, възпитаници, жители. Сред тях беше и основният основател за въздигането на паметника през 2015 година, почетният жител на Мездра Пенка Георгиева.
В знак на благодарност към Апостола на почетна стража пред монумента застанаха младите „ гвардейци “ Денислав Димитров, Радостин Николовски, Мария Цекова и Данимир Георгиев, ръководени от художника Евгени Кучков.
„ Благодаря на всички, че за поредна година сме тук, с цел да отдадем респект към един популярен българин, сподели в словото си кметът на общината Иван Аспарухов. За мен е извънредно значимо да си дадем ясна сметка, че идеалът за „ Свята и чиста република “, за който почина Левски, към момента не е станал действителност. И както „ времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме “, по този начин би трябвало да си обещаем, да поемем ангажимент да работим за построяването на една обективна и добра страна, за която той мечтаеше. Вечна памет на героя и на всички останали хора, които той увлече след себе си в битката за този народен блян! “
Рецитал от стихове, отдадени на Васил Левски, под наслов „ Апостоле, в този момент си необходим повече, в сравнение с преди “, изнесе Групата за художествено слово към Център за поддръжка за личностно развиване, с началник Лилия Христова, а Вокална група „ Детски свят “, с живописен началник Анета Петкова, извърши песните „ Молитва за България “ и „ Песен за Апостола “.
С рухване на колене и едноминутно безмълвие присъстващите уважиха паметта на националния воин, идеолог и уредник на българското националноосвободително придвижване. От името на Община Мездра и на Общинския съвет пред паметника бяха поднесени венци, а голям брой жители, деца и възпитаници поставиха цветя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР