В международния ден на архивите Държавният архив в Монтана ще

...
В международния ден на архивите Държавният архив в Монтана ще
Коментари Харесай

Държавният архив в Монтана реди изложба и награждава дарители на документи

В интернационалния ден на архивите Държавният списък в Монтана ще показа документална галерия и ще награди донори на документи, заяви шефът на институцията Ангелина Емилова.
Събитието ще се състои на 10 юни от 11:30 часа в постройката на Държавния списък в Монтана.
Изложбата „ Рекламата е душата на търговията “ е на Държавен списък София и показва печатната реклама в България през първите десетилетия на 20 век. Посетителите ще разпознаят имената на редица международни компании, които както тогава, по този начин и в този момент участват на българския пазар.
Всяка година в Международния ден на архивите, институцията в Монтана връчва грамоти на свои донори в три категории – „ Читател за 2023 година “, „ Дарител на най-ценен документ за 2023 година “ и „ Приятел на архива за 2023 година “. 
Сред най-големите донори е известният онколог професор Иван Гаврилов, който е финансирал събиране и печатане на две изложения за предишното на региона.
През предходната година Държавният списък в Монтана чества 60 години от основаването си. Институцията бе отличена с почетния знак на Община Монтана за заслуги в културното развиване на района, добави Ангелина Емилова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР