С поетапното облекчаване на Covid мерките от днес дейността си

...
С поетапното облекчаване на Covid мерките от днес дейността си
Коментари Харесай

Защо много от образователните школи няма да отворят врати

С поетапното облекчение на Covid ограниченията от през днешния ден активността си възобновяват школи, занимални и други групови извънкласни занимания. Въпреки това обаче някои школи в Стара Загора няма да отворят порти.

Какви са аргументите

Проблемът е, че няма дълготрайна тактика. " Отваряме " - " затваряме " досега, в който просто стопира работата изцяло, разяснява Руси Желев от Националната асоциация за неофициално обучение в Стара Загора:

" Аз знам за три (школи - бел. ред.), че още лятото преустановиха. Повечето услуги при нас се предплащат, само че не може да ползваш услугата. На нас ни лишава два-три месеца да съберем група. Изведнъж, като спреш даже за седмица, доста мъчно се стартира и се набира инерция отново ".

При онлайн образованието даже при възрастните резултатите са много спорни. От него страдат най-много дребните.

Родителите също са пострадали, само че това е бизнес и той също няма по какъв начин да не пострада, разяснява още Желев и добави, че доста мъчно се кандидатства за помощ от страната:

" Нашата подредба е малко неразбираема и тя е неофициална. Изведнъж, когато стопират всички функционално, ние стопираме да работим. Изведнъж аплайваме по дадена мярка и те ни споделят: " Ами да, но вие не сте по 85, точка еди какво си. Март месец затворихме и се оказа, че щом сме затворени, не сме повлияни. После пък се оказа, че кодът ни е неверен. Сменихме кода, гледа се кода от миналата година ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР