С пленарен доклад на директора на Регионален исторически музей –

...
С пленарен доклад на директора на Регионален исторически музей –
Коментари Харесай

Арнаудови четения в Русенски университет

С пленарен отчет на шефа на Регионален исторически музей – Русе стартира тринадесетото издание на Арнаудовите четения в Русенския университет. Проф. доктор Николай Ненов показа облиците на културните наследства по река Дунав. Те са част от огромното му изследване за риболовците и рибарските общности и обвързваните с тях пейзажи, разкази и открити практики.

В Арнаудовите четения свои проучвания ще показват също историкът Ренета Рошкева и етнографът доктор Стефана Йорова. Докладът на госпожа Ренета Рошкева преглежда стъпките на развиването на проучванията върху женската проблематика у нас и оповестените първоначални източници, способстващи тези изследвания, а доктор Стефана Йорова ще приказва за символиката на венеца във фолклорната просвета.

Научният конгрес, отдаден на именития български фолклорист и литературовед Михаил Арнаудов, събира експерти в областта на литературата, културологията, и езикознанието от музеи, университети и научни организации от Русе, София, Велико Търново, Шумен, Варна и Сърбия. Организатор е Русенски университет „ Ангел Кънчев “ в партньорство с Регионален исторически музей – Русе, Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – Русе и Философския факултет на Новосадския университет в Сърбия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР