С плана за конфискация на замразени руски активи ЕК иска

...
С плана за конфискация на замразени руски активи ЕК иска
Коментари Харесай

Европейската комисия иска да конфискува над 300 милиарда руски активи

С проекта за конфискация на замразени съветски активи Европейска комисия желае да накаже Москва за нашествието в Украйна, съобщи Фон дер Лайен

Европейският съюз ще се опита да сътвори профилиран съд с поддръжката на Организация на обединените нации, който да проверява осъществени от Русиявоенни закононарушения в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на изявление на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Готови сме да стартираме работа с интернационалната общественост, с цел да получим допустимо най-широката интернационална поддръжка за този профилиран съд ", сподели Фон дер Лайен.

Украйна оказва напън за основаването на профилиран съд, пред който да бъдат изправени съветските военни и политически водачи, които тя счита за виновни за започването на войната.

Базираният в Хага Международен углавен съд (МНС) стартира свое лично следствие за закононарушения против човечеството и военни закононарушения след началото на съветската инвазия, само че той няма пълномощия да преследва експанзията против Украйна. " Въпреки че продължаваме да поддържаме МНС, ние предлагаме да бъде основан профилиран съд с поддръжката на Организация на обединените нации, който да проверява и води каузи против незаконната експанзия на Русия ", съобщи Фон дер Лайен.

Европейската комисия също по този начин предложи проект за конфискация на замразени съветски активи, с цел да бъде осъдена Москва за нашествието в Украйна. " Блокирали сме 300 милиарда евро от запасите на съветската централна банка и сме замразили 19 милиарда евро, принадлежащи на съветски олигарси ", се споделя в изказване на Фон дер Лайен. Тя сподели, че в кратковременен проект Европейски Съюз и неговите сътрудници ще ръководят средствата и ще ги влагат. Приходите от това ще бъдат в интерес на Украйна, с цел да бъде тя в последна сметка обезщетена за вредите, понесени от войната. " Ще работим по интернационално съглашение с нашите сътрудници, с цел да създадем това допустимо. И дружно ние можем да намерим законни способи да го реализираме ", съобщи Фон дер Лайен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР