С пециализираното правосъдие е темата на започналата преди малко протестна

...
С пециализираното правосъдие е темата на започналата преди малко протестна
Коментари Харесай

Подновиха протестите пред Съдебната палата

С пециализираното правораздаване е тематиката на почналата доскоро протестна проява пред столичната Съдебна палата. „ Правосъдие без каскет” се роди няколко дни след началото на миналогодишните летни митинги против кабинета на Бойко Борисов, с цел да подчертава върху нуждата от правосъдна промяна и действителен надзор над основния прокурор.

Десетки седмици стачкуващите упорстваха за оставката на Обвинител номер 1 .

Тази самодейност беше кръстена на обичания аксесоар на Иван Гешев – каскета.

Акцентът на днешния митинг е предложенията на „ Демократична България” за закриване на профилираните съд и прокуратура. Това предложение мина на първо четен в правната комисия на 45-то Народно заседание с гласовете на „ Има подобен народ”, „ Изправи се! Мутри вън!” и Българска социалистическа партия.

Гласуването предизвика насрещни заявления от страна на прокуратурата и магистратски сдружения. Имаше и безмълвни митинги пред Съдената палата, както и специфична декларация на Висшия правосъден съвет и на формалните институции на прокуратурата, в които се декларира, че закриването на спецправосъдието е посягане над самостоятелната правосъдна власт.

Протестиращите през днешния ден обаче считат противоположното.

Според тях профилирано правораздаване се употребява като бухалка и принуда

против неуместните и упорстват идващият парламент да отвори още веднъж тематиката за Специализираните съд и прокуратура и те да бъдат закрити.

Докато течеше митингът, придвижването към Съдебната палата не беше спряно и остана отворено за жители и пасажери. По-късно митингът мина под формата на шествие до постройката на Висшия правосъден съвет.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Учителката пита: - Какво ще се случи, в случай че едно всичко разрушаващо гюле се удари в една неразрушима стена? Иванчо дава отговор: - Ще се вдигне цената… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЕто кой е новият директорДанните са от отчет на Центровете за надзор на болесттите в САЩКакво сподели артистът в изявление за тайвански тeлевизионен каналНяколко потребни съветаКакво оповестяват ведомстватаТова ставало посредством организация, която твърдяла, че е основана в Обединеното кралствоМосква: Мярката е отговор на решението, взето през април от българска страна " Обръщам се към цялата международна общественост: няма смисъл да бъде разклащана Беларус ", съобщи президентътГледайте пленяващата мексиканска поредност всяка делнична вечер от 20.00 ч.Мъжът е направил цялостни самопризнанияСрещу изпълнителя са отправени обвинявания по два члена от наказателния кодекс " Това е реваншизъм ", съобщи водачът на ГЕРБНаучи повечеFuchsia OS потегля първо за умните устройства на компаниятаВижте повода:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР