С панихида на Архангелова задушница беше почетена паметта на воините,

...
С панихида на Архангелова задушница беше почетена паметта на воините,
Коментари Харесай

ЗА ЗАДУШНИЦА: Отслужиха панихида за загиналите воини

С панихида на Архангелова задушница беше почетена паметта на воините, починали за Отечеството
Ръководният състав на Министерството на защитата и персоналният състав на Въоръжените сили на Архангелова (мъжка) задушница през днешния ден, 4 ноември, се прекланят пред паметта на героите, починали за Отечеството.

На панихидата за упокоение на душите на починалите, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският свещеник Тихон във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, участваха президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери, военнослужещи, представители на държавната и локалната власт, военни аташета, упълномощени в нашата страна, членове на военнопатриотични организации, доста жители. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част.

На Архангелова (мъжка) задушница представителни елементи на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада „ Специални сили " участваха в панихиди в гарнизони Асеновград, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Те отдадоха респект на воините, починали за национално избавление и обединяване, в интервенции по поддържане на мира и при осъществяване на воинския дълг в спокойно време. Военнослужещите сервираха венци и цветя в памет на героите.

Българска делегация, водена от заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, взе участие в панихидата, отслужена в памет на починалите воини на българското военно гробище и пред офицерските монументи в църквата „ Свети Георги " в с. Цапари, Република Македония. На ритуала участваха представители на Министерството на защитата и членове на военнопатриотичните съюзи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР